Akgedik Yunuskent projesinde işyerleri ihale ile satışa çıkıyor!
Yunusemre Belediyesi’nin dev toplu konut hamlesi 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin ilk etabında sona yaklaşılıyor. 1101 konuttan oluşan projede bu kez 39 işyeri açık arttırmayla ihaleye çıkıyor. 27 Şubat’ta yapılacak ihaleye dileyen tüm vatandaşlar katılabilecek. Manisa’da konut sorununa neşter vuracak 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yapılan projenin 1101 konuttan oluşan ilk etabının bahar aylarında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanırken; ilk etaptaki 39 işyeri de ihaleye çıkarılıyor. 27 Şubat Salı Günü saat 13.00’de TOKİ’nin Ankara ve İstanbul’daki merkezlerinde gerçekleştirilecek ihaleye başvurular elden son güne kadar yapılabilecek, internet katılımı ihale tarihinden 1 bir gün önce kapatılacak.

İŞYERLERİ 21-23 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA GEZİLEBİLECEK
İşyerlerini görmek isteyen vatandaşlar can güvenliği önlemleri kapsamında  inşaat alanının diğer kısımlarına girmemek kaydıyla 21-23 Şubat tarihleri mesai saatleri arasında dükkanları Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü ve  inşaat sahası amiri nezaretinde görebilecek.

AKGEDİK’TE YAŞAM ÇOK KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE BAŞLIYOR
Bölgede hummalı bir yapım sürecinin devam ettiğini dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalara ilişkin bilgi verdi. “Akgedik’te hayat çok kısa bir süre içerisinde başlayacak” diyen Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Akgedik’te çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Binalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Evlerimizin hak sahipleri belirlenmişti ancak ilk etaptaki 39 işyerinin sahibi belli değildi. İşyerlerimiz de tamamlanma aşamasına geldi. İşyerlerimiz Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından açık arttırmayla satışa çıkarılacak. Projenin 2. etabında da bloklar hızla yükseliyor. Yunusemre Belediyesi olarak orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. Bu anlamda gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

İHALEYE BAŞVURU BEDELİ 10 BİN TL
İhaleye herkesin katılabileceğini, şartnameye TOKİ ve Yunusemre Belediyesi’nin resmi web sitesinden ulaşılabileceğini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise şunları söyledi: “İhale Ankara ve İstanbul’da TOKİ merkezlerinde gerçekleştirilecek. Herkese açık bir ihale. İnternetten canlı yayınla da takip edilebilecek. İlimizde yeterli başvurunun olması durumunda Manisa’da da açık arttırma masası kurma yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. İşyerlerinin genişliği 42 ile 77 metrekare arasında değişiyor. Açılış fiyatları 117 bin ile 200 bin TL arasında. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlarımız 10 bin TL’lik tutarı Halk Bankası Mesir Şubesi’ne geçici teminat olarak yatıracak. İhaleyi kazanmaları durumunda toplam ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin olarak ödeyecekler. Kalan para ise 120 aya bölünecek. İhaleyi kazanamayan vatandaşlar da yatırdıkları teminatları aynı banka şubesinden alabilecek. Alıcıların bizzat veya kanuni temsilcileri ile ihaleye katılmaları gerekiyor. İhale hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin resmi web adresi www.toki.gov.tr ve belediyemizin resmi web adresi www.yunusemre.bel.tr’den öğrenebileceği gibi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü ile Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bilgi sahibi olabilirler.” 

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181