TOKİ Rize'de toplam 3 bin 742 konutu tamamladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini, 1157 konutun yapımını sürdürdüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda düzenlenen Rize Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, 29 sağlık tesisini tamamlayarak hizmete sunduklarını dile getirerek, "Şehir hastanemiz ile Güneysu ve Çayeli Devlet Hastanelerimizin ihale süreci şu anda devam ediyor. Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik, 1157 konutun yapımına devam ediyoruz." dedi.

Erdoğan, Güneysu Millet Bahçesi'nin tamamlandığını, İyidere Millet Bahçesi'nin yapımı ile Rize, Çayeli ve Pazar millet bahçelerinin projelendirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"404 ofis ve 133 iş yeri, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle tamamlandı"
Bugün tamamlanan yatırımların hizmete gireceğini söyleyen Erdoğan, "Eğitimde 3 anaokulu, bir imam hatip ortaokulu, üniversitemizin çeşitli yatırımlarının resmi açılışını inşallah buradan yapıyoruz. Rize merkezindeki Çarşı Mahallesi'nde yapılan kentsel dönüşümle 404 ofis ve 133 iş yeri, altyapısı ve çevre düzenlemesiyle tamamlandı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salarha'da 465 konut ve 12 dükkanın, Fener Mahallesi'nde 22 hakim ve savcı konutunun, Ayder'de yenileme ve koruma projesi kapsamındaki termal tesis ve konaklama birimlerinin çevre düzenlemesiyle bitirildiğini kaydetti.

Geçen günlerde ihalesi yapılan toplam 36,7 kilometre uzunluğundaki Ayder Yolu Projesi'nin de en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "İhale bedeli 3,5 milyar lira olan bu önemli yatırımın temel atmasını biraz sonra canlı bağlantıyla gerçekleştireceğiz. Ayrıca bugün Rize Pehlivantaşı Kalkandere Yolu'nun 3 kilometrelik kesiminin resmi açılışını yapıyoruz. Müyesser Kart Huzurevi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli cami ve Kuran kursu inşaatları, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın güreş salonu ve kamp eğitim merkezi, 16 semt sahası, Çayeli Spor Salonu tamamlandı. Bu yatırımların resmi açılışını da buradan icra ediyoruz.”

Erdoğan, resmi açılışını yapacakları eser ve hizmetlerin hayırlı olmasını dileyerek, yatırımlarda emeği geçenleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Rize'de yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılışını kurdele keserek yaptı.

Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181