TOKİ Samsun İlkadım Kıran'da 680 adet konut inşa etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Samsun’un İlkadım ilçesi Kıran Mahallesinde 680 adet konut inşa edildi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim aşamasına geldi.

TOKİ 2 Nolu Uygulama Dairesi Uzmanı Mustafa Mansur Çelebi, “Deprem bölgelerimizdeki çalışmalarımızın yanı sıra daha önce start verilmiş olan kentsel dönüşüm projelerimiz, 100 bin ve 250 bin konutluk sosyal konut projelerimiz hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.

 Çelebi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Samsun’un İlkadım ilçesi Kıran Mahallesinde ikinci etap ikinci bölgede 356 adet 2+1, 324 adet 3+1 olmak üzere toplamda 680 adet konut ve 16 adet dükkan inşa ettiklerini ve hak sahiplerine teslim aşamasına geldiğini söyledi.

Konutlarda, fore kazık zemin iyileştirilmesi yapıldıktan sonra radye temel üzerine tünel kalıp sistemi kullanıldığını belirten Çelebi şöyle devam etti:  “Modern inşaat teknikleriyle mevcut yönetmelik ve şartnamelere uygun depreme dayanaklı olarak inşa edilmiştir. İnşaat sektöründeki gelişmeler doğrultusunda kullanıcı konforu en üst seviyede tutulmuştur.“

Hak sahipleri için sadece dört duvardan ibaret konutlar inşa etmediklerini vurgulayan Çelebi, “Tüm toplu konut projelerimizde olduğu gibi peyzaj ve fitness alanları, sosyal donatıları, çocuk oyun sahaları, alışveriş merkezleri ile her türlü ihtiyaçların karşılanacağı yaşam alanları oluşturulmuştur.” dedi.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181