Boyabat TOKİ sosyal konut projesinde 120 dairenin başvuruları başladı!
Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, seçim beyannamesinde de yer alan TOKİ konutları için başvuruların 16 Aralık Pazartesi günü başladığını belirtti.
Başkanımız, Boyabat'ta 120 konut yapılacağını açıkladı. TOKİ için son başvuru tarihi ise 15 Ocak olarak açıklandı.

TOKİ'DEN müjdeli haber geldi
Boyabat'ta vatandaşlarımızın TOKİ'den heyecanla beklediği müjdeli haber geldi. Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı yapmış olduğu yazılı açıklama ile yapılması planlanan TOKİ konutları için başvuruların başladığını duyurdu.

Haftaya güzel haberlerle başladık
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından da açıklamalarda bulunan Başkanımız, "Yeni bir haftaya, güzel bir başlangıç yapıyoruz. TOKİ'den beklediğimiz müjdeli haber bugün geldi. Göreve gelirken seçim beyannamemizde TOKİ konutlarının Boyabat'ımıza  kazandırılmasıyla ilgili bir sözümüz vardı. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde TOKİ Başkanlığının ülkemizin pek çok yerinde yaptığı bu çok güzel çalışmaların bir örneğini Boyabat'ımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 120 konutu kapsayan TOKİ konutlarını, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un destekleri, Ak Parti Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş'in gayretleriyle ilçemize kazandırmış bulunmaktayız. Kendilerine ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Hayırlı Olsun Boyabat'ım" diyerek duyurdu.

Vatandaş kira öder gibi ev sahibi olacak
Vatandaşlarımızın TOKİ Konutlarına yoğun ilgi gösterdiğini ve bu süreci merak ettiklerini ifade eden  Başkanımız Çakıcı, "Sayın Cumhurbaşkanımız dün TOKİ ile ilgili başvuru sürecinin başladığını duyurmuştu. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza da buradan teşekkür ediyorum. Başvurular bu gün itibariyle başladı. Maliye Bakanlığımızın da desteği ile vatandaşlarımız çok uygun şekilde kira öder gibi kendi evinin sahibi olacak" dedi.

Başvurular Ziraat Bankasına yapılacak 
Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arkasında, 588 ada 16 parsel hazineye ait 287 Dönümlük arazi üzerine yapılması düşünülen, 120 adet TOKİ konutunun, 84 adet 2+1 ve 36 adet 3+1 olarak yapılması planlanıyor. 2+1 daireler için 500 TL başvuru bedeli alınacak. 3+1 daireler için de 1000 TL başvuru bedeli Ziraat Bankasına yatırılacak. Başvurular da Ziraat Bankasına yapılacak."
Son başvuru 15 Ocak
 
Boyabat'ımızda yeni bir yaşam alanı oluşturulması için başlatılan TOKİ konutlarında son başvuru tarihi 15 Ocak. Başvuruların yapılacak konutlardan fazla olması durumunda da yine kura çekimi gerçekleştirilecek.

240 AY VADE
TOKİ'den yapılan açıklamada, konut alacak vatandaşlarımızın ilk başvuruda ödeyecekleri bedellerin ödenecek yüzde 10'luk peşinattan düşüleceği kaydedilerek, aylık ödemelerin de yüzde 0.49 oranıyla 240 ay vadeye bölünüp Ziraat Bankası tarafından kredilendirileceği belirtildi.
 
Boyabat Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181