Sıfır konut tapu harcı muafiyeti 2018!
Yeni bir konut alacakların merak ettiği sıfır konut tapu harcı muafiyeti 2018 detaylarını sizler için araştırdık.

Sıfır konut tapu harcı muafiyeti 2018 detayları şu şekilde; Sıfır konut alımında tapu harcı muafiyeti sağlanıyor. Fakat bu alınan konutun kentsel dönüşüm yasası kapsamında inşa edilmiş olması gerekiyor. Kentsel dönüşüm harç muafiyeti 2018 kapsamında ilk kez satışı yapılacak olan bu konutlardan satın alan ve satan kişiler tapu harcı ödemiyor.

Ayrıca kentsel dönüşüm çerçevesinde taşınmaz alan kişilerin tapu harçlarını geri alma imkanı bulunuyor. Kentsel dönüşümle taşınmaz sahibi olan kişiler tapu devri için ödemiş oldukları harçları kentsel dönüşümde tapu muafiyeti ve iadesi kapsamında geri alabiliyor.

Tapu harcı geri ödemeden yararlanmak için 27 Temmuz 2014 ve sonrasında kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen taşınmazı satın almış olmak gerekir. Bu taşınmazı satın alırken tapu harcı ödeyen kişiler başvuru yaparak ödemiş oldukları harcı geri alabilir.

Sıfır konut tapu harcı muafiyeti 2018 detaylarını sizler için derledik. Kentsel dönüşüm tapu harcı 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181