Tapu harcı e devletten ödenir mi?
Gayrimenkul alım-satım işlemi sırasında tapu hizmeti karşılığında ödenen tapu harcı e devletten ödenir mi sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. 

Tapu harcı e devletten ödenir mi sorusunun cevabı şu şekilde;
Tapu harcı ödemesi e devletten web tapu sistemine girilerek yapılabiliyor. Bu şekilde tapu harcı ödeme e devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. TKGM-TAKBİS alt yapısı güvencesi altında olan web tapu sistemi e devlet girişi için tıklayınız.
Web tapu TKGM linki için tıklayınız.

İnternet üzerinden online olarak yapılabilen web tapu işlemleri şu şekilde;
- Tapu Müdürlüğü'ne gidilmeden başvuru yapılabiliyor.
- Taşınmazın tapu kayıt ve konum bilgilerine ulaşılabiliyor.
- İnternet üzerinden harçlar ödenebiliyor.
- Taşınmaza beyan belirtmesi koyarak sahtecilik girişimlerine karşı önlem alınabiliyor.
- Bilgilerin başkası tarafından görünebilmesi için de yetki verilebiliyor.

Tapu harcı internetten ödeme işlemi yapılabiliyor. Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemleri için ödenmesi gereken tapu harcı ödemeleri kredi kartı ile tapu dairesinde de gerçekleştiriliyor. Ayrıca tapu harcı ödeme işlemi internet üzerinden online olarak kredi kartı ile yapılabiliyor. 

Kredi kartı ile tapu harcı ödeme işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı resmi sitesinden tapu harcı ödemeleri menüsünden gerçekleştiriliyor. Diğer tapı harcı ödeme yerleri şu şekilde; Maliye Bakanlığı tarafından yetki verilen banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor. 

Tapu harcı e devletten ödenir mi sorusunun cevabını sizler için derledik. e devletten tapu harcı ödeme ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181