Tapu hibe harcı 2019!
Tapusunu devredecek kişilerin merak ettiği tapu hibe harcı 2019 detaylarını sizler için araştırfık.

Tapuda hibe nedir?
Tapu devri satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe yoluyla da yapılıyor. Genellik aile içinde yapulan tapu hibesi herhangi bir bedel ödemeden karşılıksız bir başkasına tapuyu devretme işlemine deniyor. Bu işlem yapılırken tapuda gibe harcı 2019 bedeli alınıyor. Bizde sizler için tapu hibe harç oranı 2019 detaylarını araştırdık.

Tapuda hibe harcı ne kadar ?
Tapu hibe harcı 2019 detayları şu şekilde; Geçtiğimiz tarihlerde tapu hibe hacı oranları 2019 detayları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 olarak belirlendi.

Tapuda hibe için gerekli belgeler;
- Hibe edilecek taşınmazın tapusu
- Hibe edenin ve hibeyi kabul edenin nüfus cüzdanı
- Temsil söz konusu ise vekaletname
- Hibe edenin ve hibeyi kabul edenin 2 adet vesikalık fotoğrafı

Tapu hibe harcı 2019 detaylarını sizler için derledik. Tapu hibe harcı hesaplama 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181