Kaledibi Dönüşüm Projesi'ne Özhaseki'den söz geldi!
"Kaledibi Kentsel Risk Alanı Dönüşüm Projesi' ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Tokat ziyaretinin ardından ayrıntılar da gün yüzüne çıktı.

Kentte Kentsel Dönüşüm alanında çözüm için iki yöntem belirlenmişti. Bu yöntemlerden birincisi; ilgili risk alanının kamulaştırma bedeli ödenerek boşaltılması, ikincisi ise; mülkiyet sahiplerine belediye tarafından rezerv alam oluşturularak konut yapılması yönündeydi. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, "Kaledibi Kentsel Risk bölgesi resmi gazetenin 02.09.2013 tarih/ 28753 sayılı ve 01.08.2013 tarih / 2013/5243 sayılı Bakanlar Kurulu karanyla kentsel risk alanı olarak belirlenmiştir. Toplam 11.7 hektarlık bu alanda 816 adet parsel bulunmaktadır. Bu parsellerin yüzde 82 yakın kısmı özel mülkiyete aittir. Risk alanıyla ilgili yaklaşık bir yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerlendirmesi ve yapılann yapısal durumlan tespit çalışması yapıldı" şeklinde konuştu.

MUTLU YASAM VAADİ
"Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki 20 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki kentsel dönüşüm alanlarında daha az sorunsuz çözümle ilgili tecrübelerini de bizlerle paylaştı" diyen Başkan Eroğlu, "Bakanımızın ziyareti sırasında hem sunum yaparak hem de toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüteceğimiz projelerimizi dosya halinde kendilerine sunduk" diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Her zaman söylüyoruz, bu şehri birlikte' yönetiyoruz. Sizin fikirleriniz bizim için önemli. Kaledibi Risk Bölgesi'nde yaşayan insanımızın çoğunluğunun isteği konut yapılarak ilgili alanın boşaltılmasıydı. Sayın Bakanımızla yaptığımız toplantıda 60 Milyonluk böyle dev bütçeli bir projenin Bakanlığın uhdesinde işbirliği içerisinde yürütülmesi konusunda anlaştık. Proje sonunda Kaledibi Risk Bölgesi'nde can güvenliği tehdidi altında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan insanımıza mutlu bir yaşam sunacağız. Sonrasında kale altındaki ilgili risk alanını boşaltarak şehrimize daha görsel yeşil bir alan kazandırmış olacağız. Bu projeyle birlikte; Geleneksel Osmanlı Şehir Mimarisindeki kale, çarşı ve meydan üçlemesi ile Tarihi Tokat Kalesi ve etrafında yapılacak restorasyon çalışmaları sonrasında Sulusokak, Kültür Sokağı ve Sokak Sağlıklaştırmaları ile tarihi Tokat Meydanı'nm bağlantısı sağlanacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181