TOKİ 100 bin konut projesine toplam 1.5 milyon kişi başvuru yaptı!
Hükümetin dar gelirliler için aralık ayında müjdelediği ucuz konut kampanyası dün itibarıyla sona erdi. 16 Aralık'ta başlayan başvuru sürecine vatandaşlardan yoğun talep geldi. Dün saat 17:00 itibarıyla Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapılan başvuru sayısı 1.5 milyona yaklaştı. Banka ya da e-devlet üzerinden konut almak için başvuru yapan vatandaşların 1 milyon 201 bin 140'ı başvuru ücretini yatırdı.

İSTANBUL'A REKOR BAŞVURU
Sosyal konuta en büyük talep İstanbul'dan geldi. Toplam 10 bin konutun satışa sunulduğu projeye 352 bin kişi başvurdu. İstanbul'u 70 bin 551 ile İzmir takip etti. Ankara'daki konutlara 16 bin 758, Bursa'daki konutlara ise 53 bin 276 başvuru geldi. Edinilen bilgilere göre, e-devletten başvuru yapanların bugün akşama kadar başvuru ücretini yatırma süresi olduğu öğrenildi.

Türkiye genelinde inşa edilecek konutlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi Ziraat Bankası ve Halkbank'ın yetkili şubeleri aracılığıyla da kabul ediliyor. Proje kapsamında vatandaşların konut finansmanı artık hem kamu hem de katılım bankaları tarafından sağlanacak.

KİRA ÖDER GİBİ EV
Dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi 240 ay sabit taksitle ev sahibi olabilecek. Konutlar, yatay mimari anlayışıyla mahalle ve komşuluk kültürüne uygun olarak inşa edilecek. 2+1 konutlar 894 lira, 3+1'ler ise 1.022 liradan başlayan taksitlerle satılacak. Vatandaşlar, 2+1'ler için 500 lira, 3+1'ler için ise 1.000 lira başvuru bedeli yatırdı. Taksit ödemeleri ise sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacak.

140 BİN LİRAYA EV
2+1 ve 3+1 tipinde inşa edilecek konutların büyüklükleri 75 ila 100 metrekare arasında değişecek. Yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeli ödeme planı oluşturulan konutların fiyatının 140 ila 210 bin TL arasında olması bekleniyor. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecek.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181