TOKİ Basın Sitesi'ne başvurular başladı!
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleriyle Toplu Konut idaresi (TOKİ) tarafından Derince İlçesi Çınarlı Mahallesi'nde 24 buçuk dönüm arazi üzerine yapılacak olan 140 konutluk Basın Sitesi için İzmit'te Basın Müzesi'nde, Danca'da ise Medyaevi'nde gerçekleştirilen toplantılarda, Basın Sitesi için hazırlanan formlar dağıtılırken, hayata geçecek projenin geldiği nokta ile ilgili gazeteciler bilgilendirildi.

Gürol, yönetim kurulu ile yaptıkları çalışmaların ardından Basın Sitesi projesinde sonuç aldıklarını ifade ederek, "Ardı ardına görüşmeler yaptık ve nihayet mutlu sona ulaştık" ifadelerini kullandı. Dağıtılan formlar 5 Nisan'a kadar teslim edilecek. 5 Nisan'da Çınarlı'da bir toplantı yaparak projenin startı verilecek. Ev fiyatları henüz netleşmedi. İhale TOKI tarafından gerçekleştirildi. Ev fiyatları ise inşaatın yüzde 30'u tamamlandıktan sonra netleşecek. 87 metrekarelik 2+1 ev 95 bin lira, 109 metrekarelik 3+1 ev 130 bin lira öngörülüyor. Ancak araziye para ödenmeyeceği için fiyatların düşmesi bekleniyor.

Konutların 100 tanesinin 2+1, 40 tanesinin ise 3+1 olmasını beklenirken, konutların yüzde 30'u tamamlandığında ev fiyatının yüzde 10'u, yüzde 15'i ya da yüzde 20'si oranında bir ödeme yapılması ardından ise eve çıkıncaya kadar ödeme yapılmaması, eve çıktıktan sonra ise kira öder gibi TOKI'ye ödeme yapılması, ödemelere TEFE-TÜFE oranında çok cüzi artış yansıtılması ve konutlara 2017'nin sonunda ya da 2018'in başında tamamlanması planlanıyor. Öngörüler ve planlama gayet olumlu umarım meslektaşlarımız sorun yaşamadan ev sahibi olurlar.

Çağdaş Kocaeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181