TOKİ Başkanı Ergün Turan, Bitlis ve Batman şantiyelerini inceledi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İdarenin Bitlis ve Batman şantiyelerinde incelemelerde bulundu. 
 
TOKİ’den Bitlis’e 3 bin 966 konut
İlk olarak Bitlis’te inşası tamamlanma aşamasına gelen İl Özel İdaresi Hizmet Binası, Ticaret Merkezi, 24 Daireli Lojmandan oluşan projenin şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, “TOKİ olarak kamu kurum ve kuruluşlarımızın binalarını da inşa ediyoruz. Bitlis İl Özel İdaresi binası tamamlanma aşamasına geldi. Binanın hizmete açılması ile vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilecek” dedi. 
 
Bitlis’te 3 bin 966 konut inşa ettiklerini belirten Turan,  “Bitlis’te ayrıca 2 hastane,  sağlık ocağı, 9 cami,4 lise, 4 ilkokul, 5 ticaret merkezi, 4 pansiyon, 3 kamu hizmet binası ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Bitlis ilimizde yaklaşık 566 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız” açıklamasında bulundu. 
 
Hasankeyf’te yerel mimari ile konut üretimi
Batman Hasankeyf’te inşası devam eden 390 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, projenin yerel ve yatay mimari ile inşa edildiğini söyledi. Konutların tamamlanması ile yeni bir yaşam alanın ve yeni bir mahallenin oluşacağını belirten Turan, projenin örnek teşkil edeceğini vurguladı. 
 
Batman’da 4 bin 687 konutun yapımını tamamladıklarını vurgulayan Turan, yapımını devam eden 710 konut ile 5 bin 397 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi.Batman’da okuldan, hastaneye, spor salonundan yurtlara kadar birçok yatırım yaptıklarını belirten Turan, “4 hastane, 2 sağlık ocağı, 4 spor salonu, kütüphane, 5 cami,6 lise, 9 ilkokul, 5 ticaret merkezi ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Batman ilimizde yaklaşık bir milyar 113 milyon TL'lik yatırım yapmış olacağız. Bütün hizmetlerimiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 176 bin 329 konut
İdarenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki yatırımları hakkında da bilgi veren Turan, “Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 176 bin 329 konutun inşasına başladık. İnşasına başladığımız konutlarımızın 137 bin 94 adedini tamamladık. Diğer konutlarımızın inşası hızla devam ediyor” dedi. 
 
Yerel ve yatay mimari ile konu üretimi
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yatay ve yerel mimari ile konut inşa ettiklerini vurgulayan Turan, “Doğu ve Güneydoğu şehirlerimize konut yaparken yerel ve yatay mimari konseptini uyguluyoruz.  Batman Hasankeyf’te , Şanlıurfa Viranşehir ve Maşuk’ta, Diyarbakır’da ve Gaziantep’te  yerel mimariyi barındıran ilimizin doğası, tarihi ile uyumlu, ilimize yeni değerler katacak projelerimiz devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde, tarihi dokuya zarar vermeden, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin ve diğer şehirlerimizde projelerimiz devam ediyor. Mardin’de uyguladığımız proje, şehrin tarihi dokusunu geleceğe taşıyacak” ifadelerini kullandı. 

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181