TOKİ dar gelirliye ön ödemeli konut için çalışmalara başladı!
Toplu Konut İdaresi /TOKİ) ön ödemeli sistemle konut yapılacak iller için talep toplamaya başlıyor. Vatandaşın ödeme gücü, vadesi, istediği bölge dikkate alınarak belli noktalarda projeler belirlenecek. Nüfus artışının hızlı, ev fiyatlarının yüksek olduğu yerlerde, dar gelirlilere yönelik sosyal konut üretimi desteklenecek.

MART SONUNDA TESLİM
Cumhurbaşkanlığı 2019 Yıllık Programı kapsamında, konut projelerinde dar gelirliler, engelliler, yaşlılar gibi dezavantajlı grupların barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir araştırma raporu da hazırlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan TOKİ'ye yüzde 100 sosyal konut üretme hedefi ortaya koyarken, ikinci yüz günlük icraat programı kapsamında 9 bin konut ve sosyal donatı mart ayı sonuna kadar tamamlanacak. Yaklaşık 10 bin aileye sosyal konut satışı gerçekleştirilecek. Konut Piyasası Takip Sistemi kurulurken, 5 ilde 19 farklı tipte konut projesi tamamlanacak. Bugün itibariyle TOKİ'nin yaklaşık 400 şantiyesinde inşaatlar devam ederken, Türkiye genelinde üretilen 850 bin konutun yaklaşık 750 bini sosyal konut niteliği taşıyor.

YÜZDE 25 KONTENJAN
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TOKİ başta olmak üzere ilgili kurumlar bu yıl dar gelir gruplarına yönelik sosyal konut üretimine yoğunlaştı. TOKİ, alt gelir grubuna yönelik geliştirdiği konut projelerinde, daha önce konut sahibi olmayan emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırıyor. TOKİ'nin 36 ilde bulunan 5 bine yakın konutunda dar gelirlilere, emeklilere büyük fırsatlar sunuluyor.

240 AYA KADAR VADE
Yaklaşık 65 bin lira değerindeki konutlar bütçeye uygun olarak 300 lira taksitlerden başlıyor. Bazılarının başvuru süresi 29 Mart'a kadar devam edecek konutların peşinat oranları yüzde 10'dan 25'e kadar projeye göre değişiklik gösteriyor. Vade süresi de 96 aydan 240 aya kadar uzayabiliyor. Kurayla satışlarda dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme iptal edilebiliyor. Kentlerde, ilçelerde dar gelirliye yönelik sosyal konut üreten belediyelere kredi desteği sağlanacak.

Hazal Ateş / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181