TOKİ'de 10 bin peşinatla kurasız ev satışları!
Bugün itibariyle 11 yeni kampanyaya başlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, inşa ettiği konutları uygun koşullarla satışa çıkarıyor. Bugün satışa çıkan 1.693 adet konut 10 bin TL'den başlayan peşinatlarla alıcılarını bekliyor. TOKİ için başvurular evin bulunduğu il ve ilçedeki Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilir. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak başvuru gerekleri yerine getirilir. Daire bedelinin yüzde 10’u kadar peşinat alınır. Peşinat bedelinin binde 5’i oranında banka komisyonu kesilir.

TOKİ kampanyaları hız kesmeden devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 10 bin TL peşinatla ev fırsatı sunuyor. Satışa çıkan 1693 konut için başvurular bugün itibariyle başlıyor. TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ’nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ projesi; Türkiye genelinde hem uygun fiyatlı bir şekilde kişileri ev sahibi yapmayı hem de işsizlik sorununa hatırı sayılır rakamlarda etki etmeyi başarmıştır. Sizde tokiden ev almak istiyorum diyenlerdenseniz şartları bilmeniz gereklidir.

1-Ankara Sincan Saraycık 611 konut
TOKİ  Ankara  Sincan Saraycık projesindeki 611 konut bugün itibariyle satışa çıktı. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin bulunduğu projede konut fiyatları 135 bin 480 TL'den başlıyor. Aylık taksit tutarlarının 846,75 TL'den başladığı  TOKİ  Sincan projesi için ödenecek en düşük peşinat bedeli 13 bin 548 TL olarak belirlendi.

2-Afyonkarahisar Sinanpaşa 42 konut
TOKİ Afyonkarahisar Sinanpaşa projesinde 42 adet konut bulunuyor. Projedeki 3+1 konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor. Konut fiyatlarının 194 bin 791 TL'den başladığı proje için en düşük peşinat bedeli 23 bin 374 TL olarak belirlendi. Projeden aylık 649,31 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

3-Samsun İlkadım 162 konut
Samsun İlkadım TOKİ projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Projede toplam 162 adet konut bulunuyor. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tiplerine yer verilen İlkadım TOKİ'de konut fiyatları 176 bin 198 TL'den başlıyor.  Proje için en düşük peşinat bedeli 17 bin 619 TL, en düşük aylık taksit bedeli ise 734,16 TL olarak belirlendi.

4-Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap 20 konut
TOKİ Gaziantep Şehitkamil 1. Etap projesinde 20 adet konut bulunuyor. Projedeki konutlar için başvurular bugün itibariyle başlıyor. Şehitkamil 1. Etap TOKİ'de en düşük konut bedeli 117 bin 133 TL, en düşük peşinat bedeli ise 24 bin 509 TL olarak belirlendi. Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap için ödenecek aylık taksit tutarları 1.109 TL'den başlıyor.

5-Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 4 konut
TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi projesinde 4 adet konut bulunuyor. Projede 1 oda 1 salon ve  2 oda 1 salon dairelere yer veriliyor. 20 bin TL peşinatla konut sahibi olunabilen TOKİ Mamak projesinde konut fiyatları 134 bin 960 TL'den başlıyor. Projeden aylık 638,67 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olmak mümkün.

6-Mardin 4 konut
TOKİ Mardin Nur Mahallesi başvuruları bugün itibariyle başlıyor. Projeden 10 bin TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor. 3 oda 1 salon konut tiplerinin yer aldığı TOKİ Mardin Nur Mahallesi projesinde fiyatlar 171 bin 911 TL'den başlıyor. Proje için en düşük aylık taksit tutarı 749,59 TL olarak belirlendi.

7-Mardin Nur Mahallesi alt gelir 1 konut
1 adet 2 oda 1 salon konuta yer verilen Mardin Nur Mahallesi alt gelir grubu için başvuru dönemi bugün başlıyor. Konut bedelinin 109 bin 784 TL olduğu projeden 13 bin 174 TL peşinat ve 536,72 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

8-Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 3. Etap 694 konut
694 adet konuta yer verilen Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 3. Etap için başvuru dönemi bugün başlıyor. 2 oda 1 salon konutların bulunduğu projede daire fiyatları 114 bin 328 TL'den başlangıç gösteriyor. Projeden 13 bin 719 TL peşinat ve aylık 381,09 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün.

9-Edirne Fırınlarsırtı alt gelir grubu 97 konut
TOKİ Edirne Fırınlarsırtı projesinde yer alan 97 konut bugün itibariyle satışa çıktı. Konut fiyatlarının 114 bin 328 TL ile 175 bin 934 TL arasında değiştiği projeden aylık 381,09 TL taksitle konut sahibi olmak mümkün. TOKİ Fırınlarsırtı alt gelir grubu projesi için ödenecek en düşük peşinat tutarı 13 bin 719 TL.

10-Edirne Fırınlarsırtı orta gelir grubu 40 konut
TOKİ Edirne Fırınlarsırtı orta gelir grubu projesinde 40 adet konut bulunuyor. Projede yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün başlıyor. En düşük konut fiyatının 188 bin 738 TL olduğu TOKİ Fırınlarsırtı orta gelir grubu projesinden 18 bin 873 TL peşinat ve aylık  1.179 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor.

11-Şehitkamil 2. Etap 18 konut
TOKİ Gaziantep Şehitkamil 2. Etap projesindeki 18 adet konut bugün satışa çıkıyor. 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutların yer aldığı projeden 12 bin 247 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Konut fiyatlarının 122 bin 471 TL'den başladığı proje için en düşük aylık taksit bedeli 637,87 TL olarak belirlendi. 

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
TOKİ için başvurular evin bulunduğu il ve ilçedeki Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilir. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak başvuru gerekleri yerine getirilir. Daire bedelinin yüzde 10’u kadar peşinat alınır. Peşinat bedelinin binde 5’i oranında banka komisyonu kesilir. Banka komisyonundan yüzde 5 vergi alınır. Tüm bedeller taksitlendirilebilirken, evi alan katılımcıların 14 gün içinde cezasız cayma hakkı saklı tutulur. Borç tutarı ve aylık taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artışlarına göre zamlanarak yeniden hesaplanır.

TOKİ’den konut nasıl alınır?
TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ’nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ projesi; Türkiye genelinde hem uygun fiyatlı bir şekilde kişileri ev sahibi yapmayı hem de işsizlik sorununa hatırı sayılır rakamlarda etki etmeyi başarmıştır. Sizde tokiden ev almak istiyorum diyenlerdenseniz şartları bilmeniz gereklidir.

TOKİ’ye başvuru şartları nelerdir?
TC vatandaşı olmak,
Başvuru yapacağınız ilin ya da ilçenin içerisinde en az 1 senedir yaşıyor olmanız ve bu yerde nüfus kaydınızın bulunması,
Daha önce TOKİ aracılığı ile konut almamış ya da kredi kullanmamış olmanız,
Birinci derece aile yakınlarının bir konut sahibi olmaması,
Maksimum 2600 geliriniz olması şartları aranmaktadır.
Bir aileden sadece bir başvuru gerçekleşmesi gerekmektedir, TOKİ herhangi bir şekilde şans arttırmak için yapılan birden fazla başvuruyu kabul etmemektedir. Şehit ve Gazi yakınlarına, engellilere özel başvuru şartları olduğu ve bu kişilere öncelik tanındığı da bilinmelidir.

TOKİ başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?
TOKİ başvurusu yaparken, değerlendirilebilmeniz için bir takım belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgelerin incelenmesi ardından TOKİ sizi kuraya dahil eder ya da etmez. Nedenlerini kuruma yazdığınız bir dilekçe ile öğrenmeniz de mümkündür.

Kimlik fotokopisi
Şehit yakınları için hak sahipliği belgesi,
Engelli bireyler için sağlık durumunu ortaya koyan heyet raporu,
Emekli vatandaşlar için de emekli kimlik belgesi gerekmektedir.
Bu belgeler ile TOKİ’ye gitmeniz halinde sizin için kayıt formu oluşturulur ve kuraya katılmaya hak kazanırsınız.

TOKİ Kurası Nasıl Çekilir?
Şehit aileleri için ayrıcalık tanınır ve bu kişiler direkt olarak konut alma hakkına sahiptir, sadece kura ile hangi konutta oturacakları belirlenir, Engelli vatandaşlar için TOKİ projelerinden %5 konut ayrılmaktadır, bu konutlar üzerinde hak sahibi olacak kişiler için bir kura çekilişi yapılır. Kurada çıkmayan kişiler tekrardan diğer çekilişlere de katılır,

Emekli olan kişiler için TOKİ projesi dahilinde bulunan konut sayısının %25’i ayrılır ve kura çekilerek bu dilim üzerindeki hak sahibi olan kişiler belirlenir ve bu kurada seçilmeyen kişiler de bir sonraki kurada yeniden çekilişe dahil olur,

TOKİ kurasında size ev çıkması halinde; TOKİ idaresi tarafından size verilecek tarihlerde, kura sırasında belirlenen konut için gerekli olan ilk peşinat ödemesini yapmanız ve sözleşmeyi imzalamanız gereklidir. Bu gereklilikleri yerine getirmemeniz halinde TOKİ size verdiği evi iptal edecek ve yedek kura çekimlerinden birine evi devredecektir. Kurada evi almaya hak kazanan kişiler için TOKİ tarafından sadece bir kere satış sözleşmesi düzenlenmektedir. Bu sözleşmenin bir kere daha tekrarlanma ya da başka bir TOKİ projesinde size yeni bir proje açma durumu söz konusu değildir.

TOKİ kurasından ev alma hakkı kazanan kişiler peşinat olarak alacakları konutun %10’luk kısmını ödemek zorundadırlar. 240 ay taksitli olarak sabit bir şekilde bölünen ödemeler ile konut parası tahsil edilir. Peşinat verildikten sonraki ay ilk taksit tutarı alınır.
TOKİ’den konut almanız halinde borçlar bitene kadar devretmeniz mümkün değildir,
Konut içerisinde kuraya katılan kişinin oturması zorunludur, kişinin yakınlarından birinin oturduğu ya da evin kiralandığı öğrenilirse konut sözleşmesi iptal edilir,
Kişiler gerçek olmayan beyanlarda bulunur ve TOKİ projesinden konut alma hakkı elde ederlerse; sözleşmeler fes edilir ve kişinin ödediği para masraflar içerisinden çıkarılarak kişiye faiz uygulanmadan geri verilir.

TOKi enflasyonu yüzde 4’e sabitledi 
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, alt gelir grubuna yönelik daha önce satılan konutlarda altı ayda bir yapılan dönemsel artış oranını 2019 yılı için yüzde 4’e sabitlediklerini belirtti. Turan, alt gelir grubu konutlarında 2019 yılında ocak ayında yüzde 4 ve temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranının uygulanacağını aktardı. 

TAVAN UYGULANIYOR 
Turan, orta gelir grubuna yönelik konutlarda altı ayda bir yapılan artış oranının yüzde 5’e, arsa satışlarında ise yüzde 6’ya sabitlendiğini belirtti. Dönemsel Artış Tavan Oranları uygulamasına geçtiklerini aktardı.

Yoğun talep geldi
Turan gelen yoğun talep neticesinde dönemsel artış oranlarını 2019 yılı için sabitlediklerini belirtti. Turan, “Alt gelir grubunda satışını yaptığımız konutlarımız hane halkı geliri en fazla 4500 TL olan vatandaşlarımıza yöneliktir” dedi.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181