TOKİ'den alınan ev kiraya verilir mi?
Alt gelir ve orta gelir grubuna yönelik konut üreten Toki'den alınan ev kiraya verilir mi sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. 

Toki'den alınan ev kiraya verilir mi sorusunun detaylı yanıtı belli oldu. İşte o çok merak edilen Tokiden alınan evler kiraya verilebilir mi sorusu ile ilgili tüm detaylar şu şekilde;

Öncelikle Toki'nin orta gelir grubuna yönelik inşa edilmiş olan konutlardan alan kişiler dairelerini kiraya verebiliyor. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiralama yapılıp yapılamıyacağı TOKİ tarafından belirlenmektedir. Fakat alt gelir grubundan konut alan kişiler ise borçlarının bitimine kadar evlerini kiraya veremezler.

Ayrıca alt gelir grubu konutu bulunan kişiler borçları bitene kadar kendilerinin veya ailelerinin konutta ikamet etmeleri gerekmektedir. Eğer ki konutlarda kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmedikleri tespit edilirse sözleşmeleri feshedilir.

Toki'den alınan ev kiraya verilir mi sorusunun detayını sizler için derledik. Toki evleri kiraya verilir mi sorusu gibi tüm toki ile ilgili akla gelebilecek soruların yanıtılarını sitemizden takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181