TOKİ taksitleri ne kadar 2018!
TOKİ taksitleri ne kadar 2018 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. Uygun fiyatlı konut üretimi ile dikkat çeken TOKİ taksitle ev sahibi olma imkanı sunuyor.

Her yıl düzenli olarak Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 kez güncellenen TOKİ taksit zammı Maliye Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan oranlarla belirleniyor. TOKİ taksitleri sözleşmede belirlenen artış oranları ile belirleniyor ve güncel borç bakiyeleri yeniden düzenleniyor.

TOKİ taksitleri ne kadar 2018 sorusunun detayları şu şekilde; TOKİ taksitleri 2018 yılı ikinci altı aylık dönem geri ödemeleri belli oldu. TOKİ tarafından açılan konut kredisi kullanımında geri ödemelerine uygulanacak artış oranı yüzde 5,69 olarak belirlendi.

Satışa sunulan yeni projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit tutarları 1 Ocak - 30 Haziran 2018 dönemine ait memur maaş artış oranı ile güncellenecek. Bu artış oranı yüzde 5,69 olarak belirlendi.

Satışa sunulan ve inşa ettirilen eski projeler geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri ise 1 Ocak - 30 Haziran 2018 dönemine ait Memur maaş artış oranı, TÜFE ve Yİ-ÜFE Oranları arasından en düşük olanı alınarak güncellenecek. Yeni oran ise yine yüzde 5,69 olarak belirlendi.

TOKİ tarafından satılan arsaların geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri 1 Ocak - 30 Haziran 2018 dönemine ait Yİ-ÜFE oranı ile güncellendi ve bu oran yüzde 15,52 olarak belirlendi.

TOKİ taksitleri ne kadar 2018 sorusunun cevabını sizler için derledik. TOKİ taksit zammı Temmuz-Aralık 2018 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181