Tunceli Aktuluk Toki'de 206 konutun hak sahibi belli oldu!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Tunceli’de inşa edilen 206 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu.
İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Güvenlik ve terör uzmanı Dr. İmbat Muğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcısı Akın Zor, Stj. Kaymakam Soner Divli, AK Parti İl Başkanı Fatih Tek ve vatandaşlarımız katıldı. 

Kura çekimi öncesinde konuşan Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, ilk olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehitlerimizi andı.
Vali Sonel, “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 104. yılı. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu topraklar için canlarını veren tüm yiğitleri ve kahraman gazilerimizi, en son 15 Temmuz gazilerimiz, yurt içinde ve yurt dışında canlarını veren şehitlerimizi, en son Afrin’deki şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.” dedi.

“Tunceli’de Artık Çalışmak İsteyene İş Var”
İstihdam başta olmak üzere ilimizde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Tuncay Sonel, “20 aydır hem Valilik hem de Belediye Başkanlığı görevini yürütüyoruz. Geldiğimiz günden beri hem Valiliğin hem de Belediyenin kapılarını yöre insanımıza sonuna kadar açtık. Güvenlik güçlerimizin teröristle mücadelede başarılı sonuçlar almasının ardından Tunceli artık huzur şehri oldu. Açılan tekstil fabrikaları, özel çağrı merkezi ve işletmelerle Tunceli’de artık çalışmak isteyene iş var. Özel çağrı merkezimize yeni alımlar yapılacak. İstihdamla işe başladık ve kısa sürede Tunceli’nin çehresi değişti.” diye konuştu. 

Yöremiz için büyük önem taşıyan Munzur Nehri’nin birçok şampiyonaya ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Vali Sonel, şu ifadeleri kaydetti:
“Munzur Nehri bizler için, yöre insanımız için çok önemli. Munzur Nehri’nde geçen yıl ilk kez Türkiye Rafting Şampiyonası düzenlenmişti. İlk kez Türkiye Yamaç Paraşütü ve Akrobasi Şampiyonası, Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası düzenlenmişti. 8-13 Haziran tarihlerinde ise Munzur Nehri’nde Dünya Rafting Şampiyonası düzenlenecek. 80 km uzaklıktaki Munzur Gözelerinden çıkan Munzur Suyunu Tarım ve Orman Bakanlığımızın katkılarıyla evlerimizdeki musluklardan akıtacağız. Getirirken de kuyu suyu içen Ovacık’a ve bu güzergahtaki köylere Türkiye’nin PH değeri 8.45 yani en yüksek olan suyunu götüreceğiz. Beton, harabe, kötü durumda olan Munzur Gözeleri için 6 milyon TL ödenek ayırdık. Doğaya ve Munzur’un ruhuna uygun duruma getirilecek. Tunceli’de yapmış olduğumuz çalışmalarda bize her türlü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza Tunceli halkı adına şükranlarımızı sunuyorum.”

Kura çekimi sonrası konut sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı olsun dileklerini ileten Sonel, “Aktuluk’ta göl manzaralı TOKİ konutlarımızın 206 tanesinin kura çekimini yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, TOKİ Başkanımıza, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.”dedi.
Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel’in konuşmasının ardından yapılan kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar büyük sevinç yaşadı.
Tören sonrasında Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu ile birlikte çarşıda esnaflarımız ve vatandaşlarımızla bir araya gelip, hal hatır sordular.

Tunceli Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181