Arçelik HomeWhiz ile nesnelerin interneti evinizde!
Arçelik tüketicilerin günlük hayatını kolaylaştıracak çözümler sunmayı amaçlayan HomeWhiz teknolojisini tanıttı. Akıllı cihazlar ile beyaz eşya ve ev aletlerinin iletişim kurmasını sağlayan HomeWhiz ile buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve ankastre fırın entegre bir platformda; akıllı telefon, tablet veya akıllı TV’ler üzerinden kontrol edilebilecek. Arçelik A.Ş.’nin Türkiye’yi ilk buzdolabı, ilk çamaşır makinesi ve ilk Türk kahvesi makinesi gibi yeniliklerle tanıştırdığını vurgulayan Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “lojileri alanında yeni bir dönemi başlatıyoruz ve Türkiye’yi yine bir ilkle tanıştırıyoruz. Ev aletlerimiz, tüketicilerin ihtiyaçlarını anlayan ve onlara özel çözümler üreten akıllı cihazlara dönüşüyor” dedi.

Mobil teknolojiler ve internetteki gelişimle birlikte tüm cihazların birbirine bağlandığını ve nesnelerin interneti (Internet of Things) kavramının dünyayı dönüştürdüğünü söyleyen Bulgurlu, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyada 2020 yılı itibarıyla 20 ila 30 milyar adet akıllı cihazın internete bağlı olacağı tahmin ediliyor. Bu da bugün bağlanabilir cihazlar pazarının 60 milyar dolardan 2020'de 300-350 milyar dolar seviyelerine getirecek. 2012'de dünya nüfusunun yüzde 34'ü internete bağlanırken, 2020'de bu rakamın yüzde 50 seviyelerine gelmesini bekliyoruz. Bu da birkaç trilyon dolarlık ekonomi demek."

Sesli kontrol yakında geliyor

Arçelik Endüstriyel Tasarım Direktörü Korkut Avcı HomeWhiz uygulamasının ücretsiz indirilebildiğini dile getirdi. Arçelik Ar-Ge Direktörü Cem Kural da ürünlerin yakın dönemde sesle kontrol edilebileceğini ifade etti.

Olası arızaları tespit edecek
Makine ayarları, uzaktan özellik seçimi ve çalıştırma, otomatik bildirimler, enerji ve su tüketimi bilgisi HomeWhiz'in ilk aşamasında sunulan özellikler arasında yer alıyor. Arçelik teknolojiyi sürekli olarak geliştirecek. Güncel yazılımlarla uzaktan erişilen beyaz eşyalar ve ev aletleri, olası arızalar öncesinde tüketicileri uyarabilecek. Akıllı enerji yönetimi ve özel kullanım programlarıyla, tüketiciler ürünleri tercihlerine göre kişiselleştirme fırsatına sahip olacak.

Akşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181