Evinizin kalbi mutfak uzmanlık ister!
MUDER Türkiye'nin önde gelen ve markalı üretim yapan 16 mutfak mobilyası. 10 ankastre cihaz, 5 aksesuar ve tamamlayıcı ürün üreticisi ve ithalatçısı olmak üzere toplam 31 üyeye sahip saygın bir dernek. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Seyfi Ayaskan, son yıllarda oldukça hareketlenen inşaat sektörünün dernek üyelerinin iş hacimlerini geliştirdiğini söylüyor.

Ayaskan şöyle konuşuyor: "Kentsel dönüşüm çalışmaları ve inşaat projeleriyle birlikte artan konut arzı. sosyal donatıları, ulaşım imkânları, önemli merkezlere yakın olma, sağlamlık gibi kriterlerin yanı sıra, kalite ve konfora yönelik rekabeti de beraberinde getirdi. Konut satın alan tüketici, artık standart hale gelmiş bu kriterlerin yanında 'farklı ve yatırım değeri yüksek' projelere yönelmeye başladı.

Konut alımında duyulan 'güven ihtiyacı", marka tercihlerini artırdı. Böylece inşaat firmaları da bir adım daha öne giderek projelere farklılık katan yeni unsurlar aramaya başladı. Sosyal alanlar, çevre düzeni gibi bütünü ilgilendiren ayrıntılara gösterilen özen, detaylara yönelik seçkin çözümlerle bezendi.

Mutfak evin kalbi
Ayaskan. detaylarda farklılaşma isteğinin özellikle evin kalbi konumunda bulunan mutfaklara ayrı bir önem yüklediğini belirterek şunları söylüyor: "Evin merkezinde bulunan mutfaklar, farklı fonksiyonlarıyla farklı yaşam alanları oluşturma özelliğiyle öne çıktı ve mutfaklar sadece yemek hazırlanan bir alan olmanın ötesinde, misafirlerin ağırlandığı, uzun sohbetlerin edildiği, aile bireylerinin bir araya geldiği yaşam alanları haline geldi. Mutfak, bu değişen yeni konumuyla projelere değer katan en önemli unsurlardan biri oldu." Konuta entegre edilen sabit mobilyalar olmaları nedeniyle mutfak mobilyalarında sonradan değişiklik yapılmasının masraflı ve meşakkatli olabileceğine dikkat çeken Ayaskan, özellikle bu nedenle mutfak mobilyasının genel olarak sağlam, kaliteli, tasarımı kullanım alışkanlıklarına uygun ve dekoratif açıdan uzun ömürlü olması gerektiğini söylüyor. Ayaskan, tüm bu sebeplerle projelerdeki mutfakların markalı ve kaliteli olup olmadığının, konut projelerinden ev alan tüketicilerin dikkat edecekleri en önemli hususlar arasında olduğunun altını çiziyor.

Mutfağın planlaması uzmanlık gerektirir
Bir tasarını ürünü olan mutfağın kullanıcısının istek ve ihtiyaçlarını karşılarken, çeşitli fonksiyonlarıyla hayatı kolaylaştırması gerektiğini belirten Ayaskan şöyle konuşuyor: "Bu açıdan bakıldığında mutfağı tasarlayan kişilerin uzmanlığı çok önemlidir. Markalı mutfak uzmanları projelere henüz planlama sürecinde dahil olduğundan, bütün temel gereksinimlerin düşünüldüğü fonksiyonel mutfakların tasarlanmasına olanak sağlarlar. Sundukları çözümlerle evdeki konforu artırırken, yaşam kalitesine de değer katarlar."

Markalı mutfaklar geleceğe yönelik vaatte bulunur
Ayaskan'a göre bir diğer önemli konu ise projelerde kullanılan markalı mutfakların seri üretimli modüler ürünler olması sebebiyle sonradan da müşteri beklentilerine uygun olarak ek yapabilme imkânı ve esnekliği sağlaması, kendi içinde renk. modül ve iç çeşitliliği ile müşteriye zengin seçenekler sunması. Seyfi Ayaskan. markalı mutfakların böylelikle kullanıcıların kişisel tercihlerini ve kimliğini ön plana çıkaracak değişikliklerin yapılabilmesine imkân tanımasının önemli bir özellik olduğunu söylüyor.

Markalı mutfakların proje bazlı bir defaya mahsus üretilmiş ya da ithal edilmiş ürünlerin aksine, standart ve katalog bazlı ürün olmaları sebebiyle müşteriye ileriye yönelik devamlılık sunduğuna dikkat çeken Ayaskan. aynı ürün konseptinin yıllar sonra da bulunabileceğini ve az bir maliyetle ihtiyaca göre eklemeler ya da değişiklikler yapılabildiğini anlatıyor.

Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi isteyin
Ayaskan markalı ürün tercih ederken de dikkat edilmesi gereken şeyler olduğunu belirterek şunları söylüyor: "Çoğu zaman ürüne bakarak malzemenin ömrü hakkında fikir edinmek zordur. Bu sebeple ürünle birlikte satış sonrasında sunulan hizmetler mutlaka incelenmelidir. Satın alınan pek çok ürün gibi mutfak mobilyasının da bir kullanım kılavuzunun ve garanti belgesinin olması önemlidir. Kılavuzda yer alan kullanım talimatları ve bakım şekilleri ile kullanıcılar bilinçlendirilmekte ve ürünlerini doğru kullanarak ilk günkü görünümünü uzun yıllar korumaları sağlanmaktadır." Mutfaklarda nem ve ısı değişikliklerinin yüksek olmasının mutfak mobilyası için yıpratıcı etkenler olduğuna dikkat çeken Ayaskan şöyle konuşuyor: "Bu nedenle kullanılan malzeme kalitesinden, üretim teknolojilerine, mutfak tasarımından ürünlerin teslimine kadar, hatta satış sonrası verilen hizmetler ancak konusunda uzman firmalar tarafından yapıldığında beklenen kalite, etkin kullanım ve uzun ömürlülük gibi değerler sağlanabilir." 


Hürriyet Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181