MARBLE 2016'ya MB kovalı kırıcı damga vuracak!
Türkiye Yedek Parça (TRP), mermer sektöründe lider olan Volvo İş Makinaları’nı Türkiye’deki iş ortaklarına sunan ASCENDUM Makina’nın yedek parça pazarında çözümler geliştiren markası olarak faaliyet gösteriyor. MB, CP, Esco, Fink, Moba ve Kennemetal markalarının Türkiye distribütörlüğünün yanı sıra, Donaldson ve Goodyear’ın da yetkili bayisi olan TRP, dünyanın en büyük mermer fuarları arasında ön sıralarda yer alan 22. Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda (MARBLE) ziyaretçileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin en yeni ve en modern fuar alanı olarak anılan fuarizmir’de 23-26 Mart tarihleri arasında organize edilen MARBLE 2016, bu yıl da mermer ve doğal taş sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek. Fuarın en önemli oyuncularından olan TRP, mermer ocakları için özel olarak üretilen ve hızıyla olduğu kadar değişen koşullara uyum sağlayabilmesiyle de dikkatleri çeken MB kovalı kırıcı BF 135.8 ile fuarda boy gösterecek.

Mermer sektörüne özel geliştirildi
TRP’nin MARBLE 2016’da sergileyeceği en önemli ürünleri arasında yer alan MB kovalı kırıcı BF 135.8 hakkında bilgi veren TRP Yedek Parça Satış Uzmanı Yılmaz Ayvaz, ürünün geliştirilme amacı hakkında “Mermer ocaklarının yüzde 80 ila 90’ı pasa denilen atık mermerlerden oluşuyor. Bu atık mermerler, bu zamana kadar döküm alanı olarak çalışma sahası çevresinde çok fazla yer işgal ediyordu. MB kovalı kırıcıları sayesinde ise bu duruma çözüm odaklı bir yaklaşım geliştirildi” diyor ve BF 135.8’in sadece mermer sektörüne özel olarak geliştirilmiş Heavy Duty Marble Serisi bir ürün olduğunun altını çiziyor.

Mermer ocaklarında çalışma şartları çok zor ve çalışma sahasındaki zemin yapısı sürekli bozuluyor. Bu durumun saha içinde çalışan iş makinalarında erken deformasyona neden olduğunu ve bunun da iş kaybına yol açtığını belirten Ayvaz, “Saha içindeki yolların kötüleşmesinden dolayı öncelikle iş makinasının diferansiyel, şanzıman ve aks gibi aktarma organlarında ve lastiklerinde zarar meydana geliyordu. Ancak BF 135.8 ile atık mermerler istenilen ölçüde kırılarak, saha içindeki yolların düzeltilmesi ile yaşanan bu iş kaybının önüne geçiliyor. Böylelikle rahat bir çalışma sahası yaratılması konusunda çözüm ortağı görevi görüyor” diyor.

Köy yollarındaki bozulmalara etkili çözüm
BF 135.8’in bir diğer avantajı da mermer ocaklarına ortaya çıkan malzemenin geri dönüştürülmesini sağlayarak sürdürülebilirliği arttırması ve bu sayede çevreci bir tutum sergilemesi. Üstelik mermer ocaklarının bulunduğu yolların çoğunlukla çevredeki köylerden geçmesi, köy yollarının sürekli bozulmasına neden oluyordu. Ancak BF 135.8 sayesinde bu durumun önüne geçmek mümkün hale geliyor. Çünkü BF 135.8 kullanılarak atık mermerlerden üretilen mıcırlar ile mermer ocaklarının bulunduğu köy yollarının tekrar ıslahı sağlanarak, yaşanan bu sorun da çözüme kavuşturulmuş oluyor. Ayrıca üretilen beyaz mermer mıcırları, çevre düzenlemesi için de kullanılabiliyor.

Kırılma tesisleri bir yere kurulduğunda, kaldırılması veya yer değiştirilmesi hem çok uzun zaman alıyor, hem de yüksek bir maliyet oluşturuyor. Ancak BF 135.8 tıpkı bir kova misali farklı bir lokasyona taşınabildiği gibi, istenilen makinada da (EXC) rahatlıkla kullanılabiliyor. Değişen koşullara uyum sağlayabilme ve etkili zaman yönetimi özelliklerine sahip BF 135.8’in şantiyenin ihtiyacına bağlı olarak 40 mm ile 150 mm aralığında taşlar üretebildiğini söyleyen Ayvaz, BF 135.8’in ağırlığı 43 tondan fazla olan ekskavatörler için uygun olduğunu belirtiyor.

MARBLE 2016’nın yıldızı olmaya hazırlanıyor
MARBLE 2016 Fuarı’nda mermer sektörüne özel geliştirdiği çözümleriyle boy gösterecek olan TRP, fuarın yıldızı olmaya hazırlanıyor. Dört gün sürecek ve mermer sektörünün devlerini buluşturacak olan fuarda; sektörün tüm paydaşlarını üstün özelliklere sahip MB kovalı kırıcı BF 135.8 hakkında detaylı bilgiler almak için TRP standına davet ediyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181