Yeşil çatı dönemi başlıyor!
Kentleşmenin ortaya çıkardığı sorunlara yönelik çözümler üreten Knauf Insulation, şimdi de “yeşil çatı sistemleri” dönemini başlattı. Knauf Insulation Genel Müdürü Emre Gürcan, yeşil çatıların hem estetik ve doğal görünümleri, hem de ekonomik ve çevresel faydaları ile artan kentleşmenin getirdiği sorunlara büyük oranda çözüm sağladığını ifade etti. Yeşil çatıların artan inşaat projesi sayısının da etkisi ile yatırımcılar tarafından da bir farklılaşma aracı olarak kullanıldığını ifade eden Gürcan, bu sistemlerin yakın gelecekte daha da fazla önem kazanacağını belirtti.

ÖZEL TASARLANDI
Knauf Insulation olarak yakın zamanda Urbanscape yeşil çatı sistemini tüketicilerin beğenisine sunduklarını belirten Gürcan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de toprak katmanı içermeyen ilk ve tek yeşil çatı sistemi olması ile inovatif bir çözüm sunan Urbanscape, yüksek su tutma kapasitesine sahip hafif ve kolay monte edilebilir bir sistemdir. Konutların ya da ticari ve endüstriyel binaların çatıları için özel olarak tasarlanmış modüler bir yeşil çatı sistemidir.”

SES VE ISI YALITIMI
Urbanscape’in ekonomik ve çevresel olarak birçok faydaya sahip olduğunu belirten Gürcan, “Şiddetli yağmur ve sel olayları, atmosfer kirliliği, ya da yüksek kent sıcaklıkları gibi problemlerin çözümünde Urbanscape yeşil çatı sisteminin pozitif etkisi vardır. Urbanscape sisteminde, geleneksel yeşil çatı sistemindeki toprak yerine, özel bir taş yünü katmanı bulunur ve sistemin en dış kabuğu, 4 mevsim yeşilliğini koruyan sedum tabakasından oluşur. Ses ve ısı yalıtımına katkı sağlayan taşyünü, ayrıca yüksek su tutma kapasitesine sahiptir. Kentsel ısı adası etkisinin azalması, CO2 azalması, yağmur suyu tutma ve arıtma, daha temiz hava, doğal habitat gibi çevresel avantajlarının yanı sıra uzun çatı ömrü, enerji verimliliği, gürültüyü azaltma gibi ekonomik avantajları da vardır. Muadil sistemlere oranla çok daha kolay bir uygulamaya sahip olan Urbanscape yeşil çatı sistemi, yapılara estetik bir görünümü ısı ve ses yalıtımına katkı sağlayarak kazandırır. Ayrıca, çatı üzerinde doğal bir koruma oluşturarak yapı katmanının ömrünü uzatır. Çok daha hafif yapısı ile çok daha az hacim kaplayarak pratik bir çözüm üretir” dedi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181