Ankara'nın değeri her geçen gün artıyor!
İstanbul'da doygunluk noktasına gelen gayrimenkul sektöründe, konut üreticileri rotalarını Anadolu'ya çevirdi. Şehir merkezlerinde yükselen konut fiyatları, inşaatçı ve alıcılarındaha makul değerde olan semtlere yönelmesine neden oluyor. Son 7 yılda İstanbul'da Ispartakule ve Sancaktepe, Ankara'da İncek, İzmir'de ise Balçova semtleri binlerce yatırımcının akınına uğrarken, 5 yaşını geçmeyen dev kentler oluştu. Bunlar arasında en yüksek getiri sağlayan semt ise yüzde 120'lik değer artışı ile Ankara -İncek oldu.

DEĞERİNİ İKİYE KATLADI
Ankara'nın popüler gelişim alanı İncek, birbiri ardına hayata geçirilen konut projeleri ile birlikte Türkiye'nin en çok değer kazanan bölgeleri arasına girdi. İncek'te 5 yıl önce metrekaresi 2 bin 500 liraya satılan konutların değeri 6 bin liraya yükselince bölge inşaat devlerinin akınına uğradı.Son yıllarda markalı konut üreticilerinin eliyle Türkiye'nin önde gelen yerleşim bölgeleri arasına giren Başkent Ankara'nın İncek bölgesinde metrekare birim fiyatları sadece 5 yıllık dönemde yüzde 220 artış gösterdi. Fiyatların 2 bin 500 liradan 6 bin lira bandına geldiği bölge merkeze göre daha planlı yerleşim, ferah yaşam alanları, trafiksiz hayat ve eğitim kurumlarını içinde bulundurması nedeniyle kazançlı yatırım adresi olarak öne çıktı.

FİYATLAR YÜKSELİYOR
Artan ilgiyle yeni inşaat projelerinin hızla boy göstermeye başladığı bölgede şu anda sadece markalı olarak aynı anda 3 bin 500 konutun yapımına devam ediliyor. Akfen İnşaat ve Sinpaş'ın başını çektiği grupların ardı ardına projeler geliştirdiği bölgede gelecek dönemde YDA, Bayraktar ve Özdoğan İnşaat gibi firmalarının da ellerindeki arazileri konuta yönelik değerlendirmesi bekleniyor. Günden güne ilgi gören bölgede konut arzının devam etmesiyle fiyatlar devamlı yükseliyor.

KİMLER NE YAPIYOR
Ankara'nın yeni gözdesi İncek'te milyarlık projelere imza atılıyor.
Ons İncek / Ons İnşaat / 992 konut
İncek Vista / Özçelik-Pelit / 222 konut
Bulvar Loft / Akfen İnşaat /822 konut
Nataİncek / Nata İnşaat /175 konut
Veb Tower / Vebtaş İnşaat / 85 konut
Ede Tower / Detaş Konut/121 konut
Duru Beytepe / Tona Yapı-Safe İnşaat /484 konut
3505 konut yapım halinde bulunuyor.

DEĞERİ DAHA DA ARTACAK
Planlı şehirleşmenin Ankara için yeni bir konsept olduğunu vurgulayan Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, hayata geçirilen projelerle özellikle İncekin modern aileler tarafından çok beğenildiğini ifade etti. İncek'te bin 199 konutluk İncekLoft projesinde yaşamın başladığını söyleyen Akın,' Ankara ve il dışındaki yatırımcılar için bölge cezbediciliğini koruyor. Kamu kurumları, üniversitelerle konutların yer aldığı üçgenin ortasında bulunan İncek,yeni yapılan çevre yollarıyla ulaşım akslarına yakınlığı bakımından önemli bir bölgede yer alıyor. Ankaralı İncekin değerini iyi bilir. Henüz 2014 yılında bölgenin geleceğine inanıp İncekLoft projesinin temellerini atmıştık Yüksek talep karşısında 37 bin metrekarelik İller Bankası arazisi üzerinde iki yıl içinde hayatın başlayacağı Bulvar Loft projemizi başlattık'dedi.

YÜKSEK KÂRLI KAMPANYA
'Loft' markasıyla 3 konut projesinde 650 milyon liralık yatırımı hayata geçirdiklerini anlatan Akın, Bulvar Loft ve Bodrum Loft projelerinin tamamlanmasıyla bu rakamının 1 milyar 250 milyon liraya çıkacağını kaydetti. Şirket, Bulvar Loft projesinden 361 bin liradan başlayan fiyatlardan konut alanlara 48 ay vade farksız ödeme seçeneğinin yanısıra 2019'un başına kadar yüzde 21'likkâr elde etme fırsatı sunuyor. Selim Akın, "Yarın konut satın alan, bugün satın alandan daha ucuza mal edemeyecek" mesajını verdi.

DEVLERİN YENİ ADRESİ
Gayrimenkulde Ankara'nın yükselen bölgesi olan İncek, bu özelliğiyle yatırımcı inşaat gruplarının da dikkatini çekiyor. Bölgede önce Akfen İnşaat ve Sinpaş'tan sonra Besa, Ons, Özçelik-Pe-lit, Nata yeni projelere imza atıyor. Bölgede arazileri bulunan YDA İnşaat, Bayraktar İnşaat ve Özdoğan İnşaat gibi diğer firmaların da proje geliştirmesi , bekleniyor.Ticari açıdan da yatırımcıların gözdesi , haline gelen bölgede konut projelerinin içlerinde veya bağımsız olarak hayata geçirilen birimlerde alışveriş ve restoran olanakları sıralanıyor.

ÖĞRENCİLERİN GÖZDESİ
Ankara'nın merkezindeki yerleşim bölgelerine göre daha sessiz ve sakin olan incek'te yeşil alanların çokluğu, yeni hayata geçirilen konutların büyüklüğü ile bölgede bulunan üniversite kampüsleri, has taneler ve ticari alanların sayısının artması yatırım yapılmasının başlıca nedenlerini oluşturuyor. Atılım ve Ufuk Üniversitesi'nin yanı sıra TED Koleji ile önemli eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan incek, bu özelliğiyle yatırımcılara kiracı bulmak konusunda sıkıntı yaşamıyor. İncek semtinde son zamanlarda birçok markalı proje yükseliyor. Yapımı tamamlanan 3 bin konutun haricinde 3 bin 500 konutun inşası devam ediyor. 2019'a kadar bölgedeki konut sayısının 10 bine yaklaşması bekleniyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181