'Fiyatlar yükselmeye devam eder'!
Gaziosmanpaşa'daki MESA Koza-66 konutlarının tanıtımı için gazetecilerle biraraya gelen MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, konut fiyatlarının yükselişe devam edeceğini belirtti. İmar değişikliği nedeniyle değeri artan arsalar üzerinden alınması düşünülen rant vergisinin muhatabının arsa sahipleri olduğunun altını çizen Boysanoğlu, "Arsa sahibinden rant vergisi almıyorsa, o fiyatlara aynen yansır" dedi. Türkiye'de "konut balonu" olup olmadığına dair tartışmalara da değinen Boysanoğlu, "Balon dediğimiz olay, durup dururken arsanın fiyatının değerlene değerlene inanılmaz noktalara gelmesi. Bunu en çok kentsel dönüşümde izliyorsunuz. Dönüşümde hak sahipleri dediğiniz kimse, sadece depreme karşı güvenli, yeni teknolojilere hazır, otoparkı, spor merkezi olan güvenlikli bir yeri kabul etmiyor. İlla ki 50 metrekare fazla olacak veya bir ev daha fazla alacak. Böyle olduğu için sistem gittikçe tıkanmaya başladı" diye konuştu.

ANKARA İSTANBUL'A GÖRE ZOR BİR PİYASA'
Ankara'nın İstanbul'a göre fiyatlar açısından daha zor bir piyasa olduğunu ifade eden Boysanoğlu, "İstanbul'da kat brütü anlamında metrekaresi 10-12 bin dolardan aşağı konut yok. Ankara'da en büyük rakam 3 bin 500 dolardır. Arada müthiş bir fark var ama maliyetler açısından bakıldığında o kadar müthiş bir fark yok" dedi. Konut fiyatlarındaki artışın da devam edeceğini kaydeden Boysanoğlu "Bence konut fiyatları yükselmeye devam edecek. Çünkü Avrupa ülkelerinde de konut satış fiyatlan bizden epey yuka^-^. rıda" değerlendirmesinde bulundu. MESA i Koza 66 projesi hakkında da gazeteciP lere bilgi veren Boysanoğlu "Projemizde manzarayı, korunaklı, elit ve konforlu bir hayatı bir araya getirdik" diye konuştu. Bu yılın «onunda tamamlanması planrı proje kapsamında 206 satışa sunulacak.

Habertürk Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181