Kepez'in 5 mahallesinde dönüşüm referandumu 4 Aralık'ta!
Modern bir şehirleşmenin önünü açma hedefiyle 5 mahallede imar planı revizyonu hazırlayan Kepez Belediyesi ekipleri, mahalle mahalle gezerek projelerin tanımını yapıyor. Yavuz Selim, Kazım Karabekir, Esentepe, Çankaya ve Barış Mahallelerindeki revizyon planını meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, AKP Kepez İlçe teşkilatı ve belediye başkan yardımcılan, mahallelerde vatandaşları bizzat ziyaret ederek proje ile ilgili bilgi veriyor. Bu mahallelere giden ekipler, 4 Aralık'ta referanduma gidecek olan planlama hakkında sorusu olan tüm mahalle sakinlerine cevap verdi.

ORTAK AKIL İLE HAREKET EDİLECEK
Kepezlileri daha nitelikli konutlar ve konforlu yaşam alanlarına kavuşturmak istediklerini vurgulayan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, 5 mahalle için hazırlanan planlamalan hemşerileriyle paylaştıklarını duyurdu. Kepez'in çok esaslı ve ciddi problemlerini çözerken vatandaşlan da içine katarak, ortak aklı ve şeffaflığı esas almayı ilke edindiklerinin altını çizen Tütüncü, planlamaların halk tarafından kabul görmesiyle, uygulanacağını açıkladı.

VATANDAŞIN ONAYINA SUNULACAK
Kepez Belediyesi'nden verilen bilgilere göre, bu mahallelerdeki ev ve işyeri gibi ortamlarda düzenledikleri toplantılarla planlamalann tüm aynntılarını paylaştıklannı belirten Tütüncü, halk tarafından onaylanmayan hiçbir projeye adım atmayacaklarını söyledi. Dayatma yöntemiyle hiçbir yere yanlamayacağını bildiklerini söyleyen Tütüncü, "Vatandaşlanmızın arazilerini daha büyük parsellerde birleştirerek, daha nitelikli, kat artışı da sağlanmasıyla daha fazla konutlara ulaşacaklar" dedi.

BELEDİYE MÜTEAHHİT ÖNERMEYECEK  
Kentsel dönüşümü vatandaşa dayatmanın doğru olmadığını belirten Tütüncü, referandumdan onay çıkması durumunda, inşaatları vatandaşın yapacağını da vurguladı. Belediye olarak hemşerilerine hiçbir müteahhit, mimar, firma ya da danışma şirketi gibi bir isim ya da kuruluş önermediklerini belirten Tütüncü, kendilerine sadece yeni yaşam kalitesinde konutlar önerdiklerini söyledi.

TAKDİR HALKA AİT
Yenilenen mahallelerdeki konforlu binaları herkesçe görüldüğünü ifade eden Tütüncü, "Bizim sloganımız, 'Birlikte başardık, yine başaracağız' idi. Yenilenme sürecini de halkımızla el ele vererek yapıyoruz. Takdir halkımızındır. Referandumdan geçmezse de, zaten geçerli olan imar planları ile Kepez gelişim yolculuğuna devam edecek." diye konuştu.

Akdeniz Gerçek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nevzat alptekin 6 yıl önce

Çankaya mah.oturuyorum.yaklaşık 20 yıldır oturdugum ev için park alanı dendi ve 450metre karelik yerime karşılık 200 mt kare olan başka bir yeri bana 40 bin tl tapu parası istenilen başka bir yer verildi.park alanı olan yerim şimdi konut alanı olacak projesi hazırlanmış.Ne derece yasal bir işlem olduğunu öğrenmek istiyorum.Teşekkürler

banner182

banner181