'Bağdat Caddesi'nde fiyatlar yüzde 25 düşük seviyede!'
Kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı bölgelerden birisi kuşkusuz Kadıköy Bağdat Caddesi. Dönüşümle gözlerin çevrildiği bölgede inşaat firmaları hummalı bir çalışma sürdürüyor. Yaklaşık, bin 200 şantiyenin kurulu olduğu bölgede nüfusun yüzde 20 artması bekleniyor.

En büyük avantajı otopark
1965'dan beri Bağdat Caddesi'nde yaşayan Kitaplıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Naci Kitaplıoğlu, dönüşümün en büyük avantajının otopark olacağmı söyledi. Yeni binaların otoparklarıyla yapüdığmı anlatan Kitaplıoğlu, artan nüfus ye araç sayısına göre otopark planlandığını anlattı. Kitaplıoğlu'na göre bölgedeki en önemli eksiklik ise planlamada. Cadde'de dönüşümle değişim başlarken, planlama eksikliğinden ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Yüzde 10'u bile dönüşmedi
Kitaplıoğlu, bu kadar şantiye olmasına rağmen bölgenin ancak yüzde 10'unun dönüştüğünü söyledi. Cadde'deki dönüşümün en az 10 yıl daha süreceğini dile getiren Kitaplıoğlu, "Cadde'ye dışarıdan yüzlerce müteahhit geldi. Bu da ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Müteahhit fazlalığından . arsa değerleri artıyor" dedi.

Fiyatlar şu anda uygun
Kitaplıoğlu, Cadde'de konut fiyatlarının minibüs yoluna kadar 800 bin ile 1 milyon 500 bin lira arasmda olduğunu söyledi. Bu fiyatların yüzde 25 daha yukarıda olması gerektiğini vurgulayan Kitaplıoğlu, "Şu an en ölü sezondayız. Durgunluk var. Faizler yüksek. Bu da fiyatların çok fazla artmasını engelliyor. Konut almak isteyenler içinse uygun bir ortam var" dedi.

Yabancılar gelecek
Kitaplıoğlu, Cadde'nin şimdiye kadar yabancılar tarafından pek keşfedilmediğini söyledi. Yabancıların genelde sitelere yöneldiğini ve pek mahalle tipi yerleşimlere sıcak bakmadığını anlatan Kitaplıoğlu, şöyle konuştu, 4 "Daha yabancüar i gelmedi ama gelecekler.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181