Bursa'da 600 yıllık cami restore edildi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, anıtsal yapılarını restore eden Bursa’nın UNESCO kimliğiyle de artık evrensel bir dünya mirası olduğunu söyledi.Başkan Altepe, bürokratlarıyla birlikte Tayakadın Mahallesi’nde bulunan ve Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından yaptırılan tarihi camide yapılan çalışmaları inceledi.

“Bursa evrensel bir değer”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da gerçekleştirdikleri çalışmalarla tarihi yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi. Özellikle Osmanlı ilk dönem yapılarının, külliyelerinin bulunduğu tüm alanları restore ettiklerini, yaptıkları çalışmalarla Bursa’yı UNESCO Dünya Mirası listesine soktuklarını belirten Başkan Altepe, kentin tarihi tüm yapılarıyla birlikte dünya için artık evrensel bir değer olduğunu ifade etti.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da ayakta kalan ve restorasyonu gerçekleşmeyen son yapıların da bir bir elden geçirildiğini vurguladı. Tayakadın Mahallesi’nde bulunan Daye Hatun Camii’nin de bunlardan biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi tarafından yaptırılan 600 yıllık eserin yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda özgün kimliğine kavuşturulduğunu belirtti. Daha önce cami etrafının tamamen binalarla çevrili olduğunu hatırlatan, yapılan kamulaştırmaların ardından tarihi eserin bu yapılardan kurtarıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Restorasyon Büyükşehir tarafından tamamlandı. Güzel bir avlu, şık bir şadırvan oluştu. Çevre düzenlemesi de yapıldı. Yaklaşık 600 yıl sonra, bir camimiz daha özgün kimliğine kavuştu. Hayırlu uğurlu olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181