Mihraplı Köprülü Kavşağı Bursa trafiğini rahatlatacak!
Karayolları ekipleri Mudanya Kavşağı’nda inşaatı sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi de bunun uzantısı olan ve 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırmak için çalışmalara başladı. Kavşağın yapılacağı Hayran Cadde, Mihraplı Cadde ve Beşevler’den gelen trafiğin kesişme noktasında projeyi anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mihraplı Köprülü Kavşağı ile trafikteki bir düğüm noktasını daha çözeceklerini söyledi.

Yatırım bütçesinin yüzde 70’ine yakınını ulaşım projelerine ayıran, raylı sistem, yol genişletme ve yeni yol açma, köprü ve kavşak imalatları ile trafiği sorun olmaktan çıkarmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı’nın kuzeyinde 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor. Hayran Cadde, Mihraplı Cadde ve Beşevler’den gelen trafiğin kesişme noktasında yapılacak Mihraplı Köprülü Kavşağı hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içi ulaşımın rahatlatılması, trafiğin kesintisiz sağlanması konusunda gerekli tüm adımları attıklarını söyledi. Karayolları ile birlikte çalıştıkları Mudanya Kavşağı’nın günlük trafiğin 90 bine yaklaştığı İzmir – Ankara yolu üzerinde önemli bir nokta olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Buranın rahatlatılması çok önemli. Mudanya kavşağı ile birlikte Bursa’nın kalbinde trafiğe önemli bir neşter vurulmuş oluyor” dedi.

Kesişme noktasına köprülü kavşak

Bir yardan Mudanya kavşağında inşaat sürerken, bir yandan da bunun uzantısı olan noktalarda yapılacak çalışmaları başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Bu konuda ihaleye de çıktık. Hüdavendigar parkının kuzeyinde, bir yanda Beşevler Odunluk bölgesinden gelen yol, bir yandan Mihraplı Caddemiz bir yandan da hayran cadde geliyor. Özellikle bölge yoğun bir bölge, 3 aks da yoğun bir aks. Çünkü Mihraplı caddesinden gelen trafikle tüm Bursa ve Osmangazi’nin yükü Dikkaldırım bölgesinden geliyor. Yine Hayran cadde stadyumun bulunduğu, yeni devlet hastanesinin yapılacağı önemli bir aks, Acemler kavşağına ulaşıyor. Odunluk, Beşevler ve Nilüfer’e bağlanan diğer caddemizin kesiştiği nokta güzel bir köprülü kavşak olarak düzenleniyor. Hayran caddesinden gelenler, direkt Nilüfer’e gidebilecekler. Osmangazi Çekirge bölgesine gitmek için ise alttan geçecekler. Hayran caddeden gelenler için alt geçit yapıyoruz. Beşevler tarafından gelenler de lupla alttan geçerek Hayran caddesine, stadyuma, acemlere doğru girecek. Her 3 yönden gelen tüm trafiği kesintisiz çözmüş Olacağız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181