Nizamettin Aşa Bursa Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendirdi!
Ires Bursa Gayrimenkul Fuarını çok canlı ve sıcak bulan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, İstanbul'daki sektörel fuarlar ile Bursa Gayrimenkul Fuarı'nı karşılaştırdı. İstanbul'da çok sayıda sektörel fuar yapıldığını ancak fuara katılan firmaların ve projelerin aynı olması sebebiyle fuarların artık İstanbul için sıradanlaştığını dile getirdi. 

Bursa'da dinamik bir fuar organizasyonu yapıldığının altını çizen Nizamettin Aşa: ''6-10 Nisan arasında Bursa'da gerçekleşen Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı 2016 beklenenin üstünde ilgi görüyor. Normal şartlarda inşaat ve gayrimenkul fuarlarında satış canlı olmuyor, genel anlamda bir tanıtım için bir araya geliniyor. Ancak Bursa'da bunun tam tersini söylemek mümkün. 2.500 dönüm arsanın sıcak satışı gerçekleştirilmiş. Bu çok güzel bir rakam. Ayrıca fuara katılan firmalar oldukça iyi hazırlanmış ve kalitelerini ortaya koymuşlar '' dedi. 

Emlakçılık sektörünün genel anlamda bu tarz organizasyonlarına ilgi göstermediğini söyleyen Aşa, Bursa Fuarı'nda bunun aşıldığını, emlakçıların fuara büyük ilgi gösterdiğini ve fuar alanında sıcak satışlarını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

İstanbul akan bir su
İstanbul'un her cepheden genişlediğini ve boş bulduğu her yere yayıldığını söyleyen Aşa, bu durum için İstanbul'a  'Akan su'  benzetmesi yaptı.

İstanbul-Yalova-Bursa tek il yolma yolunda
Otoyol projesi ve Körfez Köprüsü ile İstanbul,Yalova ve Bursa'nın tek il olma yolunda ilerlediğini ve özellikle İzmit Körfez Geçişi'nin bunu sağlayacağını söyleyen Nizamettin Aşa, Bursa'nın gelişim anlamında önemli bir çabası ve potansiyeli olduğunu da dile getirdi.

'Kira artışında en büyük pay kentsel dönüşümün'
Nizamettin Aşa: 'Vatandaşların en çok sitem ettiği konulardan olan kira artışı meselesi malesef artık karaborsa gibi işliyor. Kiralar sistem değişmedikçe ve kentsel dönüşüm oldukça bir süre daha artacak. Özellikle kentsel dönüşüm etkisiyle başlayan iç göç sebebiyle kiralar beklentilerin çok üstünde arttı ve artmaya devam ediyor. Ancak bir kaç yıl içerisinde kira artışında rüzgar tersine esecek.''dedi.

Emlakçılık Yasası'nda son durum
Beklenen Emlakçılık Yasası'yla alakalı Bakan Fatma Güldemet SARI'nın 'Eline çanta alan artık bu işi yapamayacak' sözlerini hatırlatan Aşa, bu yasaya ihtiyaç duyulduğunu, ancak bu sürecin uzun olduğunu başlangıç olarak da kapsamlı yönetmeliğin hazırlandığını hatırlattı. Sektörün bir disiplin altına alınması gerektiğine dikkan çeken Aşa sözlerine şu şekilde devam etti:

''Bizler ilk etapta yönetmeliğin çıkmasını ve bunun akabinde uygulamalarla piyasadaki eksikliğin görülmesiyle veya bizim öngördüğümüz kanun şekliyle bu alanda oluşacak kanun tasarısının daha sağlıklı olacağı inancındayım. Emlakçılık Yasası'nın çıkması aynı zamanda önümüzü görmemiz açısından da iyi olacak.'' dedi.

Tapu kuyrukları sona erecek
Tapu ve kadastro ile yapılacak olan toplantılarda tapu kuyruklarını bitirmek için 'Uç' verileceğini açıklayan Aşa, ''Yani emlakçılar, dijital ortamda tapu incelemeleri, tapu başvurusu ve harç ödemelerini yapabilecekler, tapuya sadece imza için gidecekler.'' dedi.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181