Osmangazi'ye uluslararası standartlara uygun kaykay parkı!
Osmangazi Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkını kente kazandırıyor. Amerika’dan özel olarak gelen ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, ulusal ve uluslararası birçok profesyonel kaykay sporcusunun katılacağı festival ile hizmete açılacak.

Türkiye’de yeni proje ve yatırımların öncüsü olan Osmangazi Belediyesi, spor alanındaki ilklerine bir yenisini daha ekliyor. Gençlerin son yıllarda büyük ilgi gösterdiği kaykay sporunun gelişmesi adına çalışmalar başlatan Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkını inşa ediyor.  Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı merkezi olan Sukaypark’ta Amerika’dan gelen 8 kişilik ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, Türkiye’de hem kaykay sporunun hem de bu spora gönül veren gençlerin gelişimine katkı sağlayacak.

Osmangazi Belediyesi’nin proje paydaşlarından olan Gençler İçin Spor Derneği Başkanı Sedat Çelenk, “Kaykay sporu olimpiyatlara girdi ve 2020 yılında Tokyo Olimpiyatları’nda 2 disiplinde yer alacak. Osmangazi Belediyesi sayesinde Türkiye’nin kaykay sporundaki olimpik yolculuğundaki bu tesis ile atıyoruz. Çünkü, burası olimpik standartlarda inşa edilen bir tesis. Bursa’da 20 bin civarında bu sporu yapan kişi var ve bu sporu sokaklarda yapıyorlar. Çok yetenekli sporculara sahibiz. Ancak tesisleşme olmadığı için yurtdışındaki sporcuları yakalamak bizim için hayal gibi görünüyordu. Ancak şuan Osmangazi Belediyesi sayesinde bu sporun geleceğine yön verecek önemli bir adım atıldı. Türkiye’nin her yerinden sporcular bizleri arayarak bu parkın ne zaman biteceğini soruyorlar. Herkes bu parkta kaymak için heyecanlanıyor. Bizlere verdiği desteklerden ve de projeye olan inancı ile spora olan katkısından dolayı Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür” ediyorum” dedi.

Projenin diğer paydaşlarından Metrikspark Şirketi’nin sahibi Levent İci ise,  “Türkiye’de de bu sporların dünya seviyesine çıkması için uzun zamandır mücadele veriyoruz. Türkiye’de birçok kaykay parkı yapıldı ama hiçbiri dünya standartlarında değildi. İlk defa Osmangazi Belediyesi bu spora profesyonelce bir yaklaşım gösterdi ve Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay parkının inşaatını başlattı. Ancak bu seviyede parklarla iyi sporcular yetiştirebiliriz, sağlıklı nesiller yetiştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaykay pistini inşa eden Amerikalı ekip arasında yer alan ve bugüne kadar dünyanın birçok ülkesinde kaykay parkı inşa eden Robin Dennewitz, “Çalışmalarda son aşamaya geldik. Dünya standartlarında inşa edilen ve kaykay sporuyla ilgilenenleri şimdiden heyecanlandıran bir park inşa ediyoruz. Kaykay sporuna başlangıç seviyesinden başlayan sporcular dahi bu parkurda antrenman yaptıkça uluslararası seviyelere ulaşacaktır” dedi.
Kaykay sporuyla profesyonel olarak ilgilenen aynı zamanda da pist inşasında çalışan Dustin Younie ise, “Bu park, kaykay sporuyla ilgilenenlere ihtiyaç duyulan her şeyi sunuyor. Ben de biran önce inşaat çalışmaları tamamlanarak Bu parkta kaymak için sabırsızlanıyorum. Bu projenin içerisinde yer aldığım için çok mutluyum. Bu park uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapabilecek düzeyde. Türkiye’deki kaykay sporuyla ilgilenenlerin gelişimine çok şey katacaktır” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181