Yıldırım Davutdede ve Eğitim'de mahalle konağı inşa ediliyor!
Yıldırım Belediyesi, her mahalleye işlevsel ve modern mahalle konaklarını kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalan binaların yerine Davutdede ve Eğitim mahallelerinde yer alacak mahalle konaklarının inşası da tüm hızıyla sürüyor. Yapımı tamamlanacak mahalle konaklarının bölgelere artı değer katacağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle konaklarımızda vatandaşlarımıza sunacağımız eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerle ilçenin sosyal hayatına önemli bir ivme kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
 
ÇOK AMAÇLI KULLANILACAKLAR
Yıldırım Belediyesi tarafından inşası süren mahalle konakları hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Davutdede mahallemizde inşası süren konağımız 457 metrekare alanda yer alan binada hizmet verecek. Binanın içerisinde muhtarlık, toplantı odası, 5 adet muayene odası, engelli hasta muayene odası, gebe izlem ve aile planlaması odası, aşı ve bebek/çocuk izlem odası, emzirme odası ve laboratuvar olacak. Eğitim Mahallesi’nde yapımı süren konağımız ise 262 metrekare alanda yer alacak. Binanın içerisinde muhtarlık, YIL-MEK Okul Öncesi sınıfları ve YIL-MEK kurs odaları yer alacak” açıklamasında bulundu.
 
MAHALLE KÜLTÜRÜ YILDIRIM’DA YAŞATILIYOR
Yeni Yıldırım’ın imar edildiği kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezinde mahalle kültürünün yaşatılması olduğunu da hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahallerimizi canlı organizmalar haline getirmek için adımlar atıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi. Biz mahalle kültürünü yaşatacak ve canlandıracak bir planlama yapıyoruz” diye konuştu. Vatandaşların sosyal yönden güçlü olmasının Yıldırım’ın geleceğinde önemli rol oynadığının da altını çizen Başkan Edebali, “Yaşadığı yere aidiyet duyan, çevresine saygılı olan hemşehrilerimizle birlikte el ele vererek hedeflediğimiz kalkınmayı gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181