Devlet ne kadar destek sağlayacak ve nasıl ödenecek?
Devlet katkısı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanacak ve hak sahibine konut hesabının bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek.

Belirtilen koşulları yerine getiren katılımcıya konut edinim tarihi itibarıyla hesapta biriken toplam tutarın azami yüzde 20'sine kadar hesaplanan devlet katkısı ödemesi yapılacak.

Devlet katkısı için azami tutar 15 bin lira olarak belirlendi. Ancak bu tutar her yıl yeniden değerlendirilecek ve artış sağlanacak. Değerleme oranı tahmini olarak yüzde 8 olacak enflasyon oranına göre hesaplanırsa 15 bin lira verilecek destek, 16 bin 232 liraya yükselecek. 

Devlet desteği ne zaman başlayacak?
Devlet katkısını hak etmek için en az 3 yıl düzenli ödeme zorunluluğu olduğu dikkate alındığında, 2016 yılında başlayacak sistemde ilk devlet katkısı ödemeleri 2019 yılında gerçekleşecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181