Metal Yapı Konut'un hedefi 5 yıl içinde 2.5 milyar dolar ciroya ulaşmak!
Metal Yapı Konut her gecen yıl üstüne koyarak ilerlemeye devam ediyor. Şirket Genel Müdürü Akın Karali, bu yıl sonunda da cirolarını arttırarak güzel bir kapanış yapmak istediklerini ifade etti. Karali, bu yılın ilk altı ayının 15 Temmuz sonrası toparlanmayla geçtiğini, yaz aylarının da her zaman olduğu gibi durağan geçtiğini fakat Eylül ayıyla birlikte sektörde hareketlenme yaşandığını söyledi. Kurlardaki beklenmedik artısın tüketicilerin dolarla olan alışverişlerini gözden geçirmesine yol açtığını belirten Akın Karali. buna rağmen projelerinin tüm hızıyla sürdüğünü de sözlerine ekledi. Karali, 2017'nin hem toparlanma hem de 2018 projelerine odaklanma sebebiyle yoğun geçtiğinin altını çizdi.

HEDEF 2.5 MİLYAR DOLAR CİRO
2016 yılında konut satışından 187 milyon TL ciro elde ettiklerini belirten Akın Karali 2017 sonunda bu rakamı 200 milyon TL'ye çıkartmak istediklerini ifade etti. Şirketlerinin bugüne kadar tamamlanmış 1 milyon 343 bin metrekare inşaat alanına sahip toplam 17 projesi bulunduğunu belirten Karali şunları söyledi: "Metal Yapı Konut olarak 16 bin aileyi ev sahibi yaptık. 30 bin metrekare ofis alanı teslim ettik. Toplamda 24 projemizin yatırım değeri yaklaşık 2 milyar dolar. Mevcutta devam eden 7 projemiz var ve bu projeler yaklaşık 2 milyon metrekare inşaat alanına sahip. Bu projelerimizin yatırım değeri 1.75 milyar dolar. Şirketimizin önümüzdeki 5 yıl içerisinde planladığı projeler ve arsa stoğu ile hedefi; 2.5 milyar dolar ciroya ulaşmak."

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN ONU AÇIK
2017 yılında yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerini belirten Karali, ellerinde çok yüksek yatırım değerine sahip projeler olduğunu vurguladı. Gayrimenkul sektörünün de çok parlak bir geleceğe sahip olduğunu belirten Akın Karali. "Doğru lokasyonda. iyi planlanmış mimari, doğru bir yasam planlaması ile proje sergilemelisiniz. Aynı zamanda projenizin yatırımının ve geri dönüsünün kuvvetli olduğunu, proje yönetimin iyi yapılacağını insanlara hissettirmeniz gerekiyor. Böylelikle sektörün çok daha hızlı bir büyüme ivmesi kazanacağını düşünüyorum" seklinde konuştu.

Yeni Şafak Ek Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181