Sektör temsilcileri yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesini yorumladı!
En az 2 milyon dolar sabit sermaye yatırımı yapan veya en az 1 milyon dolarlık taşınmazı satın alan yabancı uyruklulara Türk vatandaşlığı verilmesi kararı Resmi Gazete'de yayınlanmıştı. Kararı inşaat sektörünün güçlü isimleri yorumladı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu
Türkiye'deki konut piyasasını olumlu yönde etkileyeceği şüphesiz. Özellikle döviz sorunu yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok iyi oldu. Türkiye ekonomisi içinde müjde niteliği taşıyan bir karar olarak değerlendiriyorum. Mütekabiliyet Yasası öncesi yabancılar ülkemize gezmek için gelirken şimdi burada yaşamaya ve yatırıma geliyorlar. Türkiye özellikle Körfez yatırımcısının ilgisini çekiyor. 4 milyon Suriyeliye kapımızı açtık. Şimdi parası olana da kapımızı açmalıyız.

Irmak Group ve Vadişehir Başkanı Yüksel Akgül
Özellikle son yıllarda yabancı yatırımcıların, Türkiye gayrimenkullerine ciddi talepleri var. Uygulama kısa sürede etkisini gösterecek şekilde tasarlanmış. Ülkeye yeni bir döviz kaynağı oluşturulurken, yeni yatırımcüarL yeni sermaye kanalları da kurulacak. Oldukça doğru bir zamanda hayata geçirilen bu çalışmanın son derece faydalı olacağını düşünüyorum.

Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül
Konut satışlarını canlandıracaktır. Bunu Mütekabiliyet Yasası'nda görmüştük. Piyasaya çok olumlu etkisi oldu. Ek kanunlarla da desteklenmesi gerekiyor. Şimdi vatandaşlık hakkı verilmesi daha deri bir adım oldu. Bu kararı Körfez yatırımcüarı başta olmak üzere birçok yabancı bekliyordu. Sektöre doping etkisi yapacak bir karar. 2017 umutlarımız yeniden yeşerdi. Çünkü yabancüarm gönünde hiçbir engel kalmadı.

Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli
Dövizde yapdan spekülatif hareketlüik karşısında atılan bu adım, yabancı sermaye akışını ülkemize yönlendirecektir. Özellikle Körfez ülkelerinin bu düzenlemeye daha yüksek ilgiyi göstereceği kanaatindeyim. Uygulama ülke ekonomimiz açısından önemli bir kaynak oluşturacaktır.

Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya
Bu karar, çok sayıda yabancı yatırımcı tarafından takip edüen bir konuydu. Uygulamanın inşaat sektörüne kazandıracağı hareketlüikten öte yeni sermayelerin ülkeye girişinde ve yatırımcdarın daha rahat şeküde faaliyet gösterebilmeleri açısmdan büyük önem taşıdığına inanıyorum. Çok sayıda ülkede de benzer şekillerde uygulanan bu çalışmanın ülkemizde kısa sürede olumlu sonuçlar getireceğinin kanaatindeyim.

Maksem Group Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan 
En başta ülke ekonomisine katkısı olacak bir uygulama. Gayrimenkul sektörü açısmdan da şüphesiz olumlu katkdarı olacak. Türkiye'den vatandaşlık almak isteyen çok sayıda yabancı yatırımcı var. Türkiye gayrimenkulleri de güçlü bir yatırım aracı olarak görülüyor. Ülke ekonomimiz açısından ciddi bir döviz girdisi sağlanacak ve yeni sermaye kaynakları oluşturulacak. Bu nedenle oldukça başardı bir uygulama olarak değerlendiriyoruz. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181