Emlak Konut projelerinden ev almak kolaylaşacak!

Emlak Konut, 60 yüklenici firma ile birlikte konutta fırsat seferberliği başlatıyor. Satıştaki evler için faiz indirimi olacak hem de ödeme kolaylıgî sağlanacak.

Emlak Konut GYO, yaklaşık 60 firmayla birlikte hem ekonomiyi hem de gayrimenkul sektörünü canlandırmaya yönelik bir hazırlığa girdi.

Alınan bilgilere göre, Emlak Konut projelerinde konut alımını kolaylaştıracak bazı imkanlar sunulacak. Bunların arasında vadelerin mümkün olduğunca uzaması ve faiz oranlarının mevcut seviyeden aşağı çekilmesi gibi önlemler bulunuyor. Ev fiyatına iskonto da tartışılıyor ancak bu madde hakkında henüz bir netlik yok. Şu anda müteahhit firmalarla kampanya hazırlığı için görüşmeler sürerken detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek. Kampanyanın 1 Ağustos'ta büyük bir tanıtımla başlaması planlanıyor. Böylece darbe girişiminin tüketiciyi tedirgin etmemesi ve konut almayı düşünenlerin kararlarını ertelememesi hedefleniyor.

15 Temmuz gecesi yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nin ardından ekonomide çarkların dönmesi için hafta başından itibaren hem yük lenicileri hem de yabancı yatırımcılarıyla temas halinde bulunan Emlak Konut GYO, şantiyelerde işlerin kesilmeden devam etmesi ve bir işçi bile çıkarılmaması talimatını vermişti.

Konut satışları düştü
Türkiye İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı Haziran ayı konut satış istatistikleri bu kampanyanın gerekliliğine ışık tutuyor. Yılın ilk yarısında toplam 630 bin 799 konut satılırken, geçen yıl bu rakam 635 bin 80 seviyesindeydi. Aylık rakamlara bakıldığında, Haziran'da 106 bin 187 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 7.5, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 azaldı. Geçtiğimiz yıl tarihi satış başarısı yakalanan konut satışlarının azalmasında faiz oranlarının yüzde l'in üzerinde seyretmesi önemli bir neden...

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181