Yıldırım'da dönüşüm başlıyor!
TGRT Haber'de her Çarşamba 14.15'te canlı olarak yayınlanan Emlak Sayfası programının bu haftaki konuğu Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oldu. Utku Çalışkan'ın hazırlayıp sunduğu programda bu hafta ''Kentsel dönüşüm'' ve ''Yıldırım projeleri'' masaya yatırıldı.

Bursa'nın yaklaşık 700 bin nüfusa sahip bölgesi olan Yıldırım'ın Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptıkları yatırımları ve ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Yıldırım'ın nüfus kapasitesi sayesinde sağlık ve ticaret kenti olma özelliğini taşıdığını ifade eden Edebali, ''Bursa'nın en önemli sağlık merkezleri ilçemizde yer alıyor. Ayrıca ihracatın yüzde 75'lik önemli bir kısmı da buradan sürdürülüyor.'' dedi.

'Kentsel dönüşüm projelerinde yatay mimari üzerinde duruyoruz'
Yıldırım'da kentsel dönüşüm projelerinin yoğun olarak uygulanmaya başlandığını hatırlatan Edebali, ''İş başına geldiğimizde sil baştan bir şehircilik anlayışı benimsedik. Yepyeni bir tasarım anlayışı ile 55 bin metrekare alanı geleneksel mimariyi gözeterek yeniden tasarladık. Kentsel dönüşümde bizim için önemli olan vatandaş memnuniyeti. Ağırlıklı olarak yatay mimari çalışıyoruz. Çünkü yıllarca 3-4 katlı bir binada yaşayan kişileri dikey mimari ile memnun edemezsiniz.'' dedi.

'Taşıma yöntemi ile dönüşüm yapıyoruz!'
Mekansal yapı yönetmeliğine uygun olarak hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Edebali, taşıma yöntemi ile kentsel dönüşüm yaptıklarını ifade etti. Toplam 69 mahallede kentsel dönüşümün başlayacağını ifade eden Edebali,''Dönüşümü bir çok mahallede aynı anda yapmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız fiziki olarak bu dönüşümü hissedecek. Dönüşümden önce yapılan anketler doğrultusunda hareket etmek bizim için önemli. İdeal yöntem olan Taşıma yöntemi ile dönüşüm gerçekleştirdiğimiz için bunu kolaylıkla aşıyoruz. Transfer kentsel dönüşümden her zaman uzak durduk. Vatandaşı mağdur edecek her şeyin karşısındayız. Dönüşüm ile alakalı tüm sorunları katılımcı belediyecilik anlayışımız ile çözeceğiz.'' dedi.

Sürdürülebilir şehircilik anlayışı ile hareket ettiklerini söyleyen Başkan Edebali, insan ve mekan kavramlarının bağlantılı olduklarını anlattı. Bir arada yaşama kültürünü ilçeye yerleştirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Edebali, bunun sosyal belediyeciliği getirdiğini ifade etti.

Yıldırım'ın hayata geçirilen en önemli projelerinden birisi olan Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'ni anlatan Edebali, ''Planlama için fiziki alanlara ihtiyaç duyuyoruz. İlçemizde yoğun olarak devam eden kentsel dönüşüm projeleri için bir mekan şarttı. Dönüşümün sosyal yönü de çok önemli. Bu merkez ile vatandaşların tüm soruları tek merkezden yanıtlanmış olacak. Dönüşümde önceliğimiz olan zihinsel dönüşüm, bu sebeple merkezi inşa ettik.'' dedi. 

'Su ve meydan temalı projeler üretiyoruz'
Yıldırım'da 2017'nin sonunda hizmete girecek 2 bin 500 kişilik spor salonundan ve 2017 sonunda hizmete girecek bin kişilik kültür merkezi projelerinden de bahseden Edebali, merak edilen Sular Vadisi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.10 milyon liralık kamulaştırma işleminin yapıldığını söyleyen Edebali, parkın 9 bin metrekare üzerine su temalı olarak inşa edileceğini aktardı.

Bursa'da yapılan turizm yatırımlarının önemine dikkat çeken Başkan Edebali, ''Turist çekmek için su ve meydan projelerine ağırlık verilmesi gerekirken, Bursa'nın termal potansiyeli yeterince kullanmıyor. Bu sorunu çözmek amacı ile bir termal tesis inşa ettik. 9 ay sonra tamamlamayı planladığımız tesisimizde alternatif tıp tesisi olmayı hedefliyoruz. Sadece termal anlamda değil, aynı zamanda gençlerin de ilgisini çekebilecek bir havuz ve spor alanlarını da tesise ekleyeceğiz. Projenin ilçemizin turist sayısını artıracağına inanıyoruz.'' dedi.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181