Hatay'ın Antakya ilçesi kentsel dönüşüm projesi ile değişecek!
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci kentsel dönüşüm projesinin Antakya'nın yüz akı olacağını söyledi. Kimyeci yaptığı açıklamada, "Emek ve Aksaray Mah. 350.000 m2'lik alanda yapacağımız Antakya'nın çehresini değiştirecek vizyon bir projeyi gerçekleştireceğiz. Bakanlığa ait proje onay yetkisini alan ilk ilce belediyesiyiz. Milletimizin duası ve desteğiyle bu projeyi yapacağız. Teknik altyapı çalışmalarının olduğu ilk 3 aşamayı bitirdik. Şu anda hak sahiplerimizle ıslak imzalı sözleşme imzaladığımız 4. aşamadayız. 1881 hak sahibimiz mevcut. Alanda 1390 afet riski taşıyan yapı var. Kentsel Dönüşüm alanının yüzde 50'si yeşil alan, yüzde 23'u otopark ve yollar, yüzde 19'u Apartman bloku olacak. Toplam büyüklüğü 192 bin m2 olan 25 adet park olacak. Alanda ayrıca 2 okul, 1 karakol, 2 sosyal tesis, camii, 20.000 m2 büyüklüğünde kent meydani, kapalı semt pazarı olan modern bir yaşam alanını milletimizin dualarıyla hizmete sunacağız."

Otizm Sosyal Tesisi ve Umut Kafe Başkan Kimyeci Antakya Belediyesi'nin örnek hizmetlerinden olan Otizm Sosyal Tesisi ve Umut Kafe hakkında da canlı yayında açıklamalarda bulundu. Başkan Kimyeci konuşmasında şunları kaydetti; "15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda Antakya'da bir ilki gerçekleştirerek Otizm Sosyal Tesisi ve Umut Kafe'yi faaliyete sunduk. Otizm Sosyal Tesisi ve Umut Kafe ile hem Down sendromlu ve otizmli vatandaşlarımızı sosyal hayata kazandırılmalarına hem de çalışma imkanı sağlayarak para kazanabilmelerine destek oluyoruz. Ayrıca Otizm Sosyal Tesisi ve Umut Kafe'nin hem parka gelen vatandaşlarımız, engelli vatandaşlarımız ile kaynaşacak hem de güzel zaman geçiriyorlar. Antakya Belediyesi olarak 15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda faaliyete sunduğumuz Otizm Sosyal Tesisi ve Umut Kafe'ye tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz." 

Hatay Zafer Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181