İmar planı askı tutanağı nedir?
İmar planı askı tutanağı nedir sorusuna kısaca yanı vermek gerekirse; askıya çıkan imar planı ilan belgesi diyebiliriz. Nüfusu 10.000’i aşan belediyeler ile nüfusu daha az olduğu halde il merkezi olan veya gelecekte imar işleri bakımından plana gereksinimi bulunduğu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca saptanan belediyelerin “imar yasası” uyarınca yaptırmakla yükümlü oldukları fiziksel planlara da imar planı denilmektedir. Peki imar planı askı tutanağı nedir

İmar planı askı tutanağı nedir?
İmar planları bir ay süreyle eş zamanlı olarak askıya çıkar. Belediyeler ve ilgili idarelerce askıya çıkarılan bu ilan belgelerine imar planı askı tutanağı denir. 

İşte imar planı askı tutanağı örneği!
İncesu Belediye Meclisi 08.04.2014 tarih ve 76 nolu kararı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi 10.11.2014 tarih, 768 sayılı meclis kararma istinaden onanan İncesu İlçesi Vali İhsan Aras Mahallesinde konut alanı ve park alanı olarak planlanan yerlerin, yeniden düzenlenmesi ile ilgili 1/1000 Ölçekli İmar Plan tadilat paftaları herkesin görebileceği şekilde belediye ilan panosunda 30 (otuz) gün süreyle askıya çıkartılmıştır. 

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181