Çekmeköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!
Çekmeköy'e yapılan yatırımlar, bölgenin değerini artırmaya devam ediyor. Son dönemde emlak sektöründe adından sıkça söz edilen çekmeköy'deki değer artışı devam ediyor. 3. köprü bağlantısı, 3 ayrı metro hattı planlaması ve ilçe belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, Çekmeköy'deki değer artışına hız kazandırdı. Çekmeköy Belediyesi mevcut yerleşim yerleri olan üç bölgenin imar izinlerinin çıkmasının ardından hazırladığı kentsel tasarım projeleri ile bölgenin yeniden yapılanma sürecinde modern zaman estetiği ile Çekmeköy Belediyesi, çeşitli nedenlerle bugüne kadar imar izni olmayan yerleşim yerlerindeki dönüşüm için Kentsel Tasarım Projeleri hazırladı.

Çekmeköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler; bölgenin iklimi, coğrafi yapısı, tarihi dokusu ve bölge insanının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı.Merkez Mahallesi Dere Planları, Alemdağ İlim Caddesi ve Alemdağ Saray Caddesi ve bu caddelere çıkan tüm sokakları kapı sayan kentsel tasarım rojeleriyle; mahallelerdeki bina cephelerinden kent mobilyalarına, ışıklandırmalardan peyzaj çalışmalarına, kaldırım ölçülerinden bisiklet yollarına kadar tüm detayların, bölgeye uygun bir şekilde hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

Yeni Şafak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181