Dr. Hasan Akgün, 'Ada bazında kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılacak'!
Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelindeki Kentsel Dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da ilçe halkıyla yapılan toplantılarla vatandaşlara teknik ve hukuki hakları konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve imar ve kentsel dönüşümden sorumlu teknik heyeti ile birlikte Fatih Mahallesi, Venüs, Ankara ve İnan siteleri ile Atatürk Mahallesi Sümbül ve Ertürk sitelerinin sakinleriyle iki ayrı toplantıda biraraya geldi.

"Kentsel Dönüşü'mde Örnek İlçeyiz"
Site sakinlerine ilçede sürdürülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Başkanı Akgün, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Yapıların Dönüştürülmesi" yaşananın çıktığı günden bugüne kadar Büyükçekmece'de 1100 adet riskli binanın yıkıldığını 400 binanın daha yıkılacağını hatırlatarak; "Büyükçekmece Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm kapsamında binalarını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza gerek teknik, gerekse hukuki açıdan her türlü desteği veriyoruz. Vatandaşımızın lehine olacak imar hakkını sonuna kadar zorluyoruz. Ben ve teknik ekibim 24 saat sizin emrinizdeyiz. Her aşamada bizlerden destek alabilirsiniz. Bizim imar uygulamaları konusunda yaptığımız açıklamalar dışında size vaat edilenlere asla itibar etmeyin" dedi.

Katma değeri yüksek binalar
Başkan Akgün, ekonomik ömrünü dolduran ve riskli yapıların yıkılarak yenilenmesi durumunda daha güvenli konutlarda deprem endişesi duyulmadan yaşanabileceğini aynı zamanda da yapıların rant değerinin birkaç kat artacağını ifade ederek; "Belediye olarak, Kentsel Dönüşüm'de ada bazında yapılacak uygulamaları öneriyoruz. Ada bazında olan uygulamalarda katma değeri daha yüksek olan binalar yapılabildiği gibi, ortak kullanım alanları ve sosyal tesisleriyle insanlarımızın daha mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri yaşam merkezleri oluşturulabilir" diye konuştu.

Pilot uygulama olacak
İmar ve Planlamadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Atatürk Mahallesi, Sümbül, Ertük ve Kırdar sitelerini de içine alan bölgedeki parsellerin birleştirilerek ada bazında Kentsel Dönüşüme tabi tutulması durumunda yapılacak olan binaların rant değerinin de yüzde 50 oranında artabileceğini belirtti.

Başkan Akgün, bu bölgede ada bazında kentsel dönüşüm yapılması için çalışmaların başlatılacağını, bu uygulamanın pilot uygulama olacağını söyledi. Toplantının son bölümünde ise site sakinlerinden gelen sorular yanıtlandı.

Büyükçekmece Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181