TOKİ Kayabaşı'nda 77 adet işyerini ihale ile satışa çıkarttı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  İstanbul Başakşehir Kayabaşı 4. Etap 1. ve 2. Bölge’de 77 adet işyerini açık artırma yöntemiyle satışa sundu. Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yaptıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut inşaatının yanında ihtiyaç duyulan her alanda projeler ürettiklerini söyledi. İstanbul Kayabaşı’nda 'mahalle konsepti'yle geliştirilmiş semt kültürünü barındıran konut projeleri yürüttüklerini belirten Turan, projelere uygun olarak inşa edilecek 77 adet işyerini de açık artırma yöntemiyle satışa sunduklarını söyledi.

Yoğun ilgi gösterildi
İşyerlerinin büyüklüklerinin yaklaşık 25 ila 126 metrekare arasında değiştiğini belirten TOKİ Başkanı Turan, "Açık artırmaya katılan alıcılarımız işyerlerine, 94 bin TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 25 peşin, 120 ay vade seçeneğiyle sahip olabilecek" dedi. Kayabaşı’nın hızla geliştiğini söyleyen Turan, Kayabaşı’nda planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern işyerlerinde iş yapmaları için projeler tasarladıklarını söyledi. Bu arada satılan dükkanlara büyük ilgi geldiği belirtildi.

Semt kültürü canlandırılıyor 
TOKİ Başkanı Turan, değerlendirmesine şöyle devam etti: "İstanbul Kayabaşı’nda yürütmekte olduğumuz projeler 'mahalle konsepti'yle geliştirilmiş semt kültürünü barındıran önemli bir çalışmadır. Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor."

SOSYAL YAŞAM ALANLARI 
Toplumumuzda dayanışma kültürünü yaşatma arzusunun olduğuna dikkat çeken Turan, "Hepimizin aradığı; bu topraklara ait olan, farklı gelir gruplarının aynı semtte buluşabildiği; semt sakinlerinin, esnafın iç içe olduğu, 'mahalle kültürü' kavramında vücut bulan, dayanışmayla mutlu olacağımız sosyal yaşam alanlarıdır. Bu arayışa yanıt veren 'mahalle kültürü' kavramını, konut kurgusu içine taşıdık" değerlendirmesinde bulundu.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181