Tarihi Roma Yolu kurtarılacak!
Başkan Sema Pekdaş, pazaryerini Yağhaneler Semti Güneşli Mahallesi'nde bulunan eski Jandarma Alay Komutanlığı arazisine taşınacağını söyledi. Jandarma Alay Komutanlığı'nın Buca'ya taşınmasının ardından boş kalan ve TOKİ'ye devredilen araziyi talep ettiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını belirten Başkan Pekdaş, Başbakanlıktan gelen onayın ardından imar planı değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Başkan Pekdaş, "Eşrefpaşa Pazaryeri antik Roma Yolu üzerinde kuruluyor. Bu tarihi alanın kurtarılması ve pazaryerinin taşınması için bir alan bulunması gerekiyordu. Yağhaneler'deki bu yerin Eşrefpaşa Pazarı'nın 1 kilometre güneyinde yer alması ve hinterlandının geniş olması nedeniyle bu yeri hem kapalı pazaryeri yapmak adına hem de alanın büyüklüğü itibariyle sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleşmesine yönelik bir plan değişikliğini talep ediyoruz" diye konuştu. Pekdaş'ın konuşmasının ardından pazaryerinin inşa edileceği arazi ile ilgili önerge Meclise sunuldu. Yapılan oylamada önergenin imar ve kentsel dönüşüm komisyonlarında görüşülmesine karar verildi.

Ege Telgraf Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181