Karabağlar'ın en büyük dönüşüm projesi Palandöken 1071'de çalışmalar başladı!
İzmir Karabağlar'ın en büyük kentsel dönüşüm projesi "Palandöken 1071"de sona yaklaşan Palandöken Hakbir İnşaat, 500 konuttan oluşacak ve İzmir'deki en büyük dönüşüm uygulaması olacak. Gaziemir Sosyal Konutlar'daki kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Düzenledikleri toplantılarla bölgedeki vatandaşları bilgilendirdiklerini ve 3'te 2 çoğunluğa ulaştıklarım belirten Palandöken Hakbir İnşaat Başkanı Binali Ünal, proje seçim aşamasına geldiklerini söyledi.

Gaziemir Sosyal Konutlar'daki binaların eski ve depreme dayamksız olduğuna dikkat çeken Ünal, en önemli önceliklerinin depreme karşı dayanıklı binalar inşa ederek, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti.

Sosyal Konutlar'daki evlerin 65'er metrekareden oluştuğuna ve konut sakinlerinin evlerinden mutsuz olduğuna da değinen Binali Ünal, "1.25 ek emsal hakkıyla 65'er metrekarelik evler 100 metrekareye çıkacak. Üstelik bunun için de kimse ekstra bir maliyetin altına girmeyecek. Yenilenen binalardaki evlerin fiyatları 400 ile 500 bin TL arasında bir değere yükselecek. Aynı zamanda çok karlı bir yatırım olacak" diye konuştu.

500 konut 2 yılda bitecek
Gaziemir Sosyal Konutlar'da şu an 30 binada 65'er metrekareden oluşan 300 konut bulunuyor. 20 dönümlük arazide yer alan Sosyal Konutlar'daki dönüşümün ardından ortalama 100 metrekarelik 500 konut inşa edilecek. Kentsel dönüşümün de yaklaşık 2 yıl sürmesi bekleniyor.

Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181