2018'de dönüşüm için 15 milyar liralık kaynak hedefleniyor!
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, kentsel dönüşümün hızlanmasının önündeki en büyük engel olan kaynak sorununu çözmek için yeni adımların atılmasının sektöre moral verdiğini söyledi. Hükümetin ilk etapta yurt dışından ve İller Bankası'ndan bulduğu kaynakla 5 yılda sektöre 75 milyar liralık bir kaynak ayırmasının planlandığına değinen Yetgin, "Proje hayata geçerse 2018 yılında dönüşüm için aktarılacak kaynak 15 milyar lira olacak. Ölçek ve lokasyona göre kamunun desteği olmadan dönüşümün olmayacağı alanlar var. Bu anlamda devletin bu yaklaşımı deprem riskiyle karsı karsıya olan şehirlerimizdeki dönüşümün sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılmasına büyük fayda sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Yetgin vazgeçilmez bir zorunluluk olarak gördükleri kentsel dönüşüm sürecinin toplumun yasam kalitesini yükseltecek bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Feyzullah Yetgin, "Unutmamamız gerekir ki insanları deprem değil binalar olduruyor. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde depreme hazırlıklı olmak için güvenli ve kaliteli yapılaşma anlayışıyla hareket etmeliyiz" dedi.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181