“Bu proje sayesinde dönüşümün kitabını yazacak duruma geldik”
Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul’un Cannes’da yapılan MIPIM fuarının ardından Türkiye’deki ilk tanıtımı yapıldı. 800 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip olan ve Polat Holding’e bağlı Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen proje, 82 dönüm arazi üzerinde karma proje olarak hayata geçecek. Piyalepaşa İstanbul’da konut, rezidans, otel, ofis ve alışveriş sokağı bulunacak. Proje kapsamında 760 daire ve 190 rezidans satışa sunuldu. Şu ana kadar yüzde 10’u satılan projenin yıl sonuna kadar yüzde 30’u satılması hedefleniyor.

‘PRESTİJ PROJEMİZ’
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul’un grubun ‘prestij projesi’ olduğunu belirterek “İstanbul’un hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Yatırımcılar olarak biz de gayret gösteriyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili yasa hazırlandığında uygulaması olmadığı için eksikler uygulama esnasında ortaya çıkıyor. Bu projeye uzun süredir çalıştığımız için ciddi tecrübe sahibi olduk ve dönüşümün kitabını yazabilecek bilgiye sahip olduk” diye konuştu.

HAYIR DUASI İSTİYORUZ
Projenin arazisinin yüzde 40’ının kendilerine ait olduğunu, geri kalanında hak sahiplerinin bulunduğunu ifade eden Polat “Projenin sonunda onların da hayır dualarını almak istiyoruz. Herkes çok iyi niyetli davranıyor ancak menfaat sağlamak isteyenler de oluyor. Bu sorunu da aklı selimle çözmeye çalışıyoruz” dedi.

2. İstiklal Caddesi olma yolunda
Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ise projenin yüzde 10’unun satışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Yıl sonuna kadar konutlarımızın yüzde 30’unu, 2016 yılının sonuna kadar ise yüzde 50’sini satmayı hedefliyoruz. Piyalepaşa İstanbul’un en büyük özelliği şehrin merkezinde yer alan bir proje olması. Projemizde konutlarımızın metrekare satış rakamları 8 bin 500 TL, rezidanslarımız ise 10 bin 500 TL’den başlıyor” dedi. Proje içerisinde yer alan Alışveriş Sokağı ile yıllık 10 milyonu aşkın ziyaretçi hedefleyen proje, ikinci İstiklal Caddesi olma yolunda ilerliyor.

Spor camiası projeye ilgili
Adnan Polat, projede fiyatları bölge ortalamasının altında belirlerdiklerini söyledi. Polat “Aslında şu anki fiyatlarımızdan yüzde 50 daha yukarıda çıkmamız gerekirdi. Bugün daire alanlar, projenin bittiği 2018 yılında yüzde 100 kazanmış olacak” dedi. Polat, spor camiasından da projeye ilgi olduğunu ifade etti. 

Birol Keleş / Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181