'Kentsel dönüşüm için zaman hızla daralıyor'!
İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İTÜ Mimarlık Fakültesi ile 'Kentsel Dönüşüm Çözümleri Konferansı' düzenledi. Konferansta konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm için zamanın hızla daraldığını belirtti..

'EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ'
Nazmi Durbakayım, "Deprem 70 yıl daha beklemez. Artık vaktimiz kalmadı. Daha hızlı olalım" uyarısında bulundu. İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül ise kentsel dönüşümün Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi.

5 YILDA 550 BİN KONUT
Dönüşüm çalışmalarıyla 5 yılda sadece 550 bin konutun yani yılda 110 bin konutu dönüştürebildiğini hatırlatan Durbakayım, "Yaklaşık 7.5 milyon daha riskli konutun yenilenmesi gerekiyor. Bu hızla bütün riskli yapıların dönüşümü için 60-70 yıla ihtiyaç var. Peki, beklenen deprem bizi bekleyecek mi?" diye konuştu.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181