İzmit Kapanca'da restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı!
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Kapanca Sokak’a giderek incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar ile Kapanca Sokağın gecesinin ayrı, gündüzün ayrı bir güzelliğe kavuştuğunu söyleyen Başkan Doğan “emeklerimize değdi, sokağımızı şehrimize hayırlı olsun.

Tarihe Sahip Çıkıyoruz
Tarih Koridoru Projemiz, belediyemizin en prestijli projesi. Kapanca sokakta bu projenin çok önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Proje kapsamında İzmit’te onlarca cami, hamam, konak başta olmak üzere birçok tarihi değeri restore ettik, etmeye de devam ediyoruz Kapanca Sokak sağlamlaştırma çalışmalarımız tamamlandı, yerden yapılan aydınlatmalarla sokağımız eşsiz bir görünüme kavuştu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tarihimizi canlandırmayı ve İzmit’i Turizm şehri yapmayı kendimize amaç edinmiştik. Çok şükür ki bu amacımıza nerdeyse ulaştık. Onlarca tarihi binamızı restore ettik. Tarihi yapıları restore etmekle kalmayarak bu binaların yaşaması için sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunduk. Şehrimizin ilk butik otelini Kapanca Sokak’ta yaptık. Şehrimize gelen turistler bu sokakta İzmit’in geçmişine bir anlamda yolculuk yapmış oluyorlar” şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181