İzmit Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'da açılacak!
Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Cami ve Av Köşkü’nün bulunduğu yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda yürütülen projenin ay sonuna kadar tamamlanacağını açıklandı. Bir süre önce 3 milyon 206 bin liraya ihale edilen çalışmalar kapsamında bölgenin sert zemin çalışmaları tamamlandı ve toprak serimi ile bitkilendirme çalışmasına başlandı. Önümüzdeki günlerde kent mobilyalarının montajının da yapılarak Kültür Tepesi 2. Etap Projesi 28 Haziran’da açılacak.

Başkan Doğan İnceledi
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı ile birlikte bölgeye giderek çalışmaları inceleyerek ilgililerden son durumu hakkında bilgi aldılar. Başkan Doğan, çalışmalar bittiğinde Kültür Tepesi’nin İzmit’in cazibe merkezi olacağını söyledi.

Sanatın Merkezi
Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayağını oluşturan Kültür Tepesi 2. Etap Projesine göre alanın kuzeyi toplanma mekânı olarak kullanılırken, güney kısmı ise yeşil alanla iç içe, her yaş grubunun kendine uygun sanatsal aktivitelere yer bulabileceği, dinlenme mekânları olarak kullanılacak. Projede, oturma alanları, müzik dinleti ve performans sergileme sahnesi, sanatçıların eser ve otobiyografilerinin sergilendiği panolar, özel tasarım banklarından oluşan dinlenme alanı, resim boyama alanı yer alıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede hem tarih yeniden canlanacak hem de sanatın merkezi olacak.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181