Konyaaltı'nın 18 yılını anlattı!
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Habertürk Akdeniz'e özel açıklamalarda bulundu. 18 yıllık görevi sürecinde kimseyle kavga etmeden herkesi kucaklayan bir isim olarak tanındığını ifade eden Başkan Böcek, birlik ve beraberliğin gücüne vurgu yaptı. Böcek, ilçesinin geçmişinden başkan olarak geçirdiği yılları şöyle anlattı: Konyaaltı o zamanlar şehir merkezinden kopuk, ulaşımda sıkıntıların yaşandığı bir belde idi. Ulaşım, hizmet, köprü aklınıza ne gelirse yoktu. Bu nedenle 1999 seçimleri için aday oldum. Vatandaşlarımın da desteğiyle başkanlığı kazandım.

KONYAALTI DENİLİNCE
Göreve geldiğimde nüfus 10 bindi, bugün 155 bine yükseldi, yazlıkçılarla 200 bine yaklaştı. Bütçe 1 milyon liraydı, bugün 122 milyon liraya geldi. 3 bankamatik, 2 eczane vardı. Bugün 45 eczane var. Geçenlerde 33'üncü bankayı açtık. Öncelikli hedefleri belirleyerek azim ve kararlılıkla bir çalışma yaptık. Vatandaşın önceliği neyse onu öne aldık.

KONYAALTI KENT MEYDANI

Konyaaltı sahilinin hemen karşısında mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 75 bin metrekarelik alan satıhyordu. "Kentler meydanları ile anılır" dedik ve buranın satışına vatandaşlarımızla birlikte engel olduk; Atamızın doğumun 125. yılında vatandaşlarımızın hizmetine açtık.

ÖNCE EĞİTİM
Lisesi dahi bulunmayan Konyaaltı'nda 'Lisemi İstiyorum Kampanyası' düzenledik. Okul sayısını artırmak için belediyemize ait 11 okul yerini Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik. Ailemle birlikte bizde 11 bin metrekarelik arsamızı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik. Okulumuz Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi ismiyle eğitime açıldı.

Siteler Mahallesi'nde gecekonduların yer aldığı, mülkiyeti Hazine'ye ait 90 bin metrekarelik bir alan vardı. İnsanlar tapusuz bu arsaları almış. Biz de sosyal sorumluluk kapsamında kentsel dönüşümü yaptık. İlçede gecekondu sorunu yok.

KONYAALTI'NI TAÇLANDIRDIK
Konyaaltı Sahili benim her zaman gönlümde ayrı bir yere sahiptir. Biz o yıllar masmavi bir denizi, yemyeşil bir doğası ve tertemiz bir havası olan Konyaaltı hedefledik. Bunları da sırası ile gerçekleştirdik. Konyaaltı Sahili Projemiz ile de Konyaaltı'm taçlandırdık. Türkiye birinciliği aldık. Mavi Bayraklı Konyaaltı Sahili kanalizasyon sistemine bağlanan ilk sahil oldu. Yürüyüş yolları, spor alanları ve parklarıyla tam bir halk plajı oldu. Sahili benim için her zaman ayrı bir öneme sahip olmuştur.

SOSYAL PROJELER
Bizler örf adetlere bağlı büyütüldük. Bu da bizlere yardıma muhtaç insanlarımıza yardım ederken de mahcup olmayı öğretti. Bundan hareketle, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, anlayışıyla Konyaaltı Sosyal Hizmet Merkezi (KOSHİM) ile tüm sosyal içerikli projeleri, tek çatı altında topladık. Yaklaşık 20 bin kişiye yardım ulaştırdık.

SANAT
Bununla birlikte meslek ve sanat kurslarıyla da ilçemizde her yıl binlerce kişiye gerek mesleki gerek ise hobileri ölçüsünde eğitimler veriyoruz. Bunun içinde eski belediye hizmet binasını Konyaaltı Sanat ve Eğitim Merkezi (KONSEM) olarak düzenledik. Ayrıca Gürsu Mahallesi'nde de KONSEM'in ikinci şube sini açtık. Burada da öğrenciler için etüt kursları veriyoruz. Bu kurslarda toplam 73 branşta 26 bin 724 kişiye mesleki, hobi ve sanat alanında sertifika verdik.

HİZMET BİNASI
18 milyon liraya tamamladığımız belediye hizmet binası tüm halkımız en iyi şekilde hizmetlerini alabildiği, mesai arkadaşlarımızın en iyi şekilde hizmetlerini verebildiği, meclis üyelerimizin toplantılarını rahat yapabildiği, TSE'ye uygun akıllı bir binadır.

KİTAP FUARI
Antalya ve de Türkiye'nin okuma oranı en yüksek ilçelerin başında geliyoruz. "Okumak Lazım" sloganıyla 2010 yılında ilk Kitap Fuarımızı gerçekleştirdik.

YEŞİL İLÇE
Yeşil Konyaaltı'nı da ortaya koyduk. Bunu bir örnekle açıklamak isterim. Konyaaltı Bölgesi Sürdürülebilir EkoTurizm Projesi için ilk olarak Sosyete Pazarı ve Akdamlar mevkiinde sıcak asfalt ve kaldırım çalışması yaptık. Ardından bu bölgeyi enerjisini güneşten alan doğa dostu sokak lambalarıyla aydınlattık. Projeyle doğayla iç içe yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Burada geçiren binlerce insan, ehir ortamından uzak doğayla iç içe zaman geçirebiliyor.

BİN KİŞİLİK SPOR KOMPLEKSİ

Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi, 4 adet spor salonu, misafir takım odaları, doping ve hakem odalarıyla modern bir tesis olarak hizmete açtık. Fitness ve müsabaka hazırhk salonunu pehlivanlarımıza açtık.

EMEKLİ KAHVESİ 6 BİN ÜYE

2014 yılında hizmete açtığımız Konyaaltı Belediyesi Emekli Kahvesi'nde üye sayımız 6 bine ulaştı. İnsana dokunur projeler ile onlara sahip çıkıyoruz.

MUHTAREVLERİ VE ATM PARK
Konyaaltı'nda, modernizasyon çalışmalarına muhtarevleri ve taksi duraklarıyla devam ediyoruz. Türkiye'ye örnek olan ve bütün banka ATM'lerinin düzenlenerek bir arada olduğu ATM parkımız, vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni kazandı.

YAŞLI KREŞİ
Yaşlılar Kreşi ve Kadınlar Sanat Lokali Projesi'ni hayat geçiriyoruz. Çalışan ailelerin gündüz saatlerinde bakmakta güçlük çektiği yaşlı anne ve babalarını vatandaşlarımız, bu projeyle güven içinde günlerini geçirebilecekler.

EXPO 2016
EXPO 2016 Antalya Parkı ile Pınarbaşı, Siteler ve Akkuyu Mahallelerine de yeni cazibe alam kazandırıyoruz. Proje içersinde bitki tüneli, 400 metre uzunluğunda ve 2 bin metrekare alana sahip dere formunda havuz, süs havuzları, kızak pisti, kafeteryalar bir araya geliyor.

KÜLTÜR MERKEZİ VE CEMEVİ
Kültür Merkezi ve Cemevi, son derece modern mimari yapısıyla da bölgeye değer katıyor. Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi üyelerine bundan birkaç yıl önce cemevi sözü verdim. Gürsu Mahallesi'nde A'dan Z'ye her şeyiyle tamamlanan Kültür Merkezi ve Cemevi'de bölge halkımıza hayırh olsun.

ENGELLİLER İÇİN
Engellileri de unutmadık. Tekerlekli sandalye tamir istasyonu kurduk. Sosyal çalışmalar yaptık. Allah bana 18. hizmet yılıma hemşehrilerimle birlikte girmeyi nasip etti. Hizmetlerle dolu bu yolda beni hiç yalnız bırakmayan sevgili Antalyalılara, Konyaaltılılara, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza ve çahşma arkadaşlarımıza başta olmak üzere; yaşadığım bu kente hizmet etme şansı veren tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum.

Efe AKTUĞ / Habertürk Akdeniz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181