Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm devam ediyor!
Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün, kent merkezinde yer alan Barış, Bahçe, Çankaya ve Mahmudiye mahallelerini kapsayan 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı' ile ilgili çalışması devam ediyor. Süreçte katılımcılığı esas alan Akdeniz Belediyesi, Mersin Üniversitesi'nden akademisyenler, meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve mahalle halkıyla da bir araya gelerek farklı görüş ve önerileri dinleyip projeyi olgunlaştırdı.Eş Başkan Fazıl Türk, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda, projenin içeriği, kapsamı ve çalışmalarda gelinen süreç hakkında Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum yapıldı. Toplantıda henüz taslak aşamasında olan projeyle ilgili meclis üyelerinden gelen sorular yanıtlandı, görüş ve öneriler alındı. Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak yüz yüze görüşülen mahalle sakinlerinin yaklaşık yüzde 90'nın projeye destek verdiği ve sürece katılmak istedikleri belirtildi.

"Projede katılımcılık ve şeffaflık esas alınacak" 
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden Şehir Plancısı Leyla Özel, halkın dönüşüme ilişkin fikirleri ve aktif katılımı, kamu sektörünün denetim ve yönlendirici yönleri, sivil toplum örgütlerinin desteği ve özel sektör deneyimleriyle dönüşüm faaliyetinin gerçekleştirilmesine önem verdiklerini vurguladı. Özel, ardından projeyle ilgili görseller eşliğinde yaptığı sunumda, bölgede site tarzı bir yaşam planı düşünmediklerini ifade ederek, "Yaşanabilir kentlerde, kent merkezi ve kent merkezindeki bölgeler bütün kentin kullanımına açık olmalıdır. Tabi bunu yaparken her binanın kendine ait özel kullanım alanları olmalı fakat diğer park ve yeşil alanlar ortak kullanım olarak tasarlanmalı, bisiklet ve yaya yolları, trafik aksları, araç yollarının devamlılığı da tasarım kriterlerimizin önemli noktaları arasında yer almaktadır" diye konuştu.Sunumunda, söz konusu dönüşüm bölgesinde, taban oturumuna dahil olan tasarım alanlarının ölçüleri hakkında da bilgi veren Özel, kentin ve kent merkezinin yeşil alana olan ihtiyacına dikkat çekerek tasarımda yeşil alana büyük önem verdiklerini belirtti.

"Meclis olarak kentimiz adına güzel bir eser ortaya çıkaralım"
Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Fazıl Türk ise belediye meclis üyelerinin proje ile ilgili fikir, öneri ve eleştirilerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi, kentsel dönüşüm projesi tanıtım toplantısının da bu amaçla düzenlendiğini söyledi. Meclis üyelerine seslenen Türk, "Hem Mersin'e hem de tüm Türkiye'ye örnek bir proje ortaya koymaya ve hayata katmaya çalışıyoruz. Müdürlük personelimize açık çek verdim, Türkiye'nin neresinde örnek bir proje, bir uygulama varsa gidin yerinde görün' dedim. Bu işi en iyi bilenler ve yapanlardan yararlanın. Siz değerli meclis üyelerimizin de bu toplantıda yapılan sunumlarda fark ettiğiniz eksikleri tartışmanızı, eleştiri, öneri ve fikirlerinizi almak istiyoruz. Yarın geriye dönüp baktığımızda 'şunu neden düşünmedik, bunu neden yapmadık?' demeyelim. Bugüne dek birçok kentsel dönüşüm projesi uygulanmıştır ancak bu projeler, vatandaşın ve şehrin lehine olmamış, dönüşüm ve yenileme sonucu ortaya çıkan rant, birkaç kişinin cebine girmiştir. Bu nedenle sizlerin eleştiri ve önerilerinize önem veriyoruz. En güzelini ve en doğrusunu birlikte nasıl yapabiliriz. Ortaya güzel bir eser çıksın ve bu eser de Akdeniz Belediyesi ve meclisimizin eseri olsun. Bizler burada güzel ve doğru bir şey yapar isek, diğer kentlerimize ve belediyelere de örnek olur" diye konuştu.

Mersin İmece Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yonca yelaldı 7 yıl önce

cilek mahalesin de kentsel dönüşüme evet

banner182

banner181