Yüreğir'de kentsel dönüşüm 9 ayrı bölgede hızla devam ediyor!
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yüzde 80'inden fazlası deprem yönetmeliğine aykırı olan Yüreğir'deki konutların kentsel dönüşümle sil baştan yenilediğini belirterek, "Yaptığımı çalışmalarla ilçemizin makus talihini yenmeye başladık" dedi.

Yüreğir Belediyesi'nin 9 ayrı bölgede sürdürdüğü 'Kentsel Dönüşüm' hamlesi hız kesimeden devam ediyor. Kışla 1. etap kentsel dönüşüm çalışma
larını tamamlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Kozan Çarşısı'nda yapılacak ketsel dönüşüm çalışmalarını da hızla devam ettiriyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden Mart ayı içerisinde imar planı onaylanan yerle ilgili olarak inşaat yapım izni alındı. Vatandaşlarla antlaşma safhasına geçildi. Alan içerisinde yer alacak modern ofis binaları, mağazalar, konutlar ve konut altı işyerlerinin yanı sıra Adana yeni bir Kent Meydanı'na kavuşacak. Alan içerisinde dini, sosyal ve kültürel tesislerde olacak. 

DÜNYANIN EN ZOR İŞİNDEN BİRİ

Kentsel Dönüşümün dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir'deki konutların yüzde 80'ninden fazlası deprem yönetmenli
ğine uygun olmayan ve ruhsatsız yapılardan oluşuyor. Yeşil alanı ve hiçbir sosyal ve kültürel tesis alanı olmayan mahalleler daracık sokaklarla dolu. Allah korusun bir deprem olduğunda olacakları tahmin bile etmek istemiyoruz. Kentsel Dönüşüm Alanı ilan ettiğimiz bölgelerde her türlü sosyal ve kültürel tesis alanlarını planlıyoruz. Böylece Yüreğir'de de yaşanılabilir çağdaş alanlar oluşturuyoruz. Yürekuzeyi ve Çukurova'dan ev alıyorlardı. Şimdi ise bu tersine döndü. Her gün yüzlerce vatandaşımız bizi arıyor ve yapımı tamamlanan Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı'ndan konut almak istediklerini belirtiyorlar. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en güzel göstergesidir. Yüreğir'de kentsel yenileme çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz" şeklinde söyledi.

KOZAN ÇARŞI'DA DÖNÜŞÜYOR

Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı alanında sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarının son hızla sürdüğünü belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kozan ve Sanayi Çarşısı alanını kapsayan 22 hektar alan 24 Temmuz 2013 tarihli ve 28717 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 'Riskli Alan' ilan edilmişti. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Gül Demet Sarı'yı da 'Riskli Alan' hakkında bilgi verip yerinde tespit yaptırmıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda geçtiğimiz aylarda imar planı onaylanmıştı. 20.05.2016 tarihinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat yapım iznini ureğir Belediyesi'ne vermiş durumda. Şu anda orada bulunan hak sahibi vatandaşlarımızla antlaşma safhasına 
gelmiş durumdayız. Öncelikli olarak Kozan Çarşısı'nda bulunan hak sahibi vatandaşlarımızla görüşmeler yapılacak. Hak sahibi vatandaşlarımız buralara yapılacak olan ofis, işyeri ve konutlardan alabileceklerdir. Adana' nın merkezi sayılabilecek bu alan temizlenecek ve modern ve yaşanılabilir konut ve işyerleri yapılacaktır" diye konuştu. 

KENT
 MEYDANI DA OLACAK

Dönüşüm alanı içerisinde Adana kent meydanının da yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "30 dönüm alan üzerine kurulacak olan kent meydanında birçok etkinlik yapılabilecek şekilde büyük bir alan oluşturacağız. Ulaşımı dolayısıyla tüm Adana'ya hizmet edecek ve tarihi Taşköprü ile de bir bütünlük sağlayacak kent meydanı şimdiden Adana'ya hayırlı olsun. Kozan Çarşısı içerisinde 192 adet konut, 300 adet işyeri bulunmakta iken proje sonras 558 ofis, 106 dükkanın yanı sıra 168 adet 1+1, 322 adet 2+1, 212 adet 3+1 ve 70 adet 4+1 olmak üzere toplam 772 konut yapılması planlanmaktadır. Biz bu projeyle burada planlı ve modern bir yaşam alanı oluşturacağız. Sanayi Çarşısının modern bir hale dönüştürülmesi için de çalışmalarımız devam etmektedir" şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN KONUT SEVİNCİ

Yerinde ve gerçek kentsel dönüşümü Kışla Mahallesi'nde gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan şöyle devam etti: 
"Adana'da ilk olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmasını yaparken çok zorlandık. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaşan vatandaşlarımız çok tereddüt ettiler. Şimdi ise Yüreğir'de her gittiğimiz yerde vatandaşlarımız kendi mahallerinde ne zaman kentsel dönüşüm çalışmasının başlayacağını soruyorlar. Çok zor ve meşakkatli bir iş. Çalışmalarımızı tp etap sürdürüyoruz. 60 dönüm n üzerinde bulunan 324 daire ve 15 işyeri yıkılarak 772 daire ve 43 işyeri yapıldı. 354 konut hak sahiplerine verilecek. Geri kalan 418 konuta ise 2. etap kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında antlaşmaya varacağımız tandaşlarımıza vereceğiz. Yeni ilan iğimiz 2. etap kentsel dönüşüm ini 63 dönüm. Alan üzerinde ilk feslere göre 224 bina ve 415 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız etap etap devamlecektir"

Sabah Ek1 Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181