Akpınar'da "Mutsuz" Son! Ergünkent Kararını Açıkladı...
Bursa kentsel dönüşüm projeleri arasında son yıllarda en çok konuşulan projelerin başında gelen Akpınar ve 1050 Konutlar kentsel dönüşüm projesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Projenin üstlenicisi olarak bir süredir bölgede faaliyet gösteren Ergünkent İnşaat, projeden çekilme kararı aldı ve bölgedeki kentsel dönüşüm sürecini sonlandırdığını açıkladı.

26 Eylül 2016 tarihinde Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği ile gerçekleştirilen toplantı sonucunda ön protokol imzalayan Ergünkent İnşaat, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamıştı. İlk olarak Akpınar Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi açarak çalışmalarına başlayan Ergünkent İnşaat, vatandaşlarla yaptığı toplantılar ile 2.290 hak sahibinden 1.556 hak sahibi ile anlaşmaya varmış ve imzalarını almıştı.

ERGÜNKENT İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMİN ADANUR “HEDEFLEDİĞİMİZ İMZA SAYISI VE DESTEĞİ BULAMADIK”
Yaklaşık 16 ay süren kentsel dönüşüm çalışmalarında hedeflenen imza sayısına ulaşılamaması ve bölgedeki vatandaşların tamamının projeye destek vermemesinin çekilme kararında önemli bir rol oynadığını belirten Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur, Akpınar ve 1050 Konutlar projesinde tüm hak sahiplerinin birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Adanur yaptığı açıklamada, “Biz şirket olarak ilk günden bu yana büyük bir özveri ve çaba ile tüm hak sahiplerine kentsel dönüşümü anlatmak için çalıştık. Bu süreçte maddi ve manevi her türlü fedakarlığı göstererek süreci önemli bir noktaya taşıdık. Ancak gelinen son noktada, hak sahiplerinden sadece 1.556 kişi ile sözleşme imzalayabildik. Özellikle bazı kesimlerin süreci kesin bir dille ret etmesi projenin akıbetini de olumsuz yönde etkiledi. Bunun yanı sıra inşaat sektöründeki maliyet artışları ve ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak bir karar verdik ve bölgeden çekilmeye karar verdik. Bölgede açmış olduğumuz bilgilendirme ofisini de kapatarak süreci tamamen bitireceğiz. Bizlere güvenen ve destek olan tüm hak sahiplerine teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki hem Bursa için hem de bölgede yaşayan vatandaşlarımız için en hayırlısı olur” dedi.
 
ÖZEL HABER: UTKU ÇALIŞKAN / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Akkuş 6 yıl önce

Recep Altepe gittikten sonra kentsel dönüşümün biteceği belliydi. Derneğin basiretsizliği yüzünden bugünlere geldik. Adam gibi insanlara anlatamadılar bu işi hep firmadan yana oldular. Utanmadan hala istifa etmiyorlar.

banner182

banner181